Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Два типа престъпници дебнат във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:08 / 15.08.2022Коментари (1)25657
©
илюстративна снимка
Август – месецът на отпуските. Мнозина го очакват с нетърпение, за да стегнат багажа и да се отправят на почивка за седмица, две или повече. Но понякога завръщането ни е повече от неприятно, защото се оказва, че по време на нашето отсъствие домът ни е бил посетен от неканени гости. Не е новина, че лятото е сезонът, в който традиционно престъпността се увеличава. Но всеки път трябва да сме особено предпазливи.

Битовата престъпност традиционно се увеличава през лятото. Идват и добри познайници на полицията от вътрешността на страната. Два типа са престъпниците, които влизат по домовете:

"На първо място са да ги наречем "опортюнисти", които действат с много малка или без предварителна подготовка," казва главен инспектор Иван Петров от варненската полиция. Тези престъпници атакуват, когато открият незаключена врата, отворен прозорец на нисък етаж или  некачествена дограма.

"Също в автомобила си на видно място сме оставили нещо ценно - като например скъпа техника, лаптопи, телефони, дамска чанта. Просто минава, опитва, отворена е вратата или е много лесно отваряема, влиза и я взима," допълва главен инспектор Петров.

На такъв тип престъпления основните цели са пари в брой и бижута. Другият тип крадци са добре подготвени и влагат дори разследващ елемент в действията си. Тези престъпници проучват навиците на собствениците на жилището и се стараят да бъдат напълно незабележими. Много важен съвет  на главен инспектор Петров е да внимаваме много какво публикуваме в социалните мрежи:

"Старайте се да не заявявате на всеослушание какви са ви плановете за отсъствие, какво имате ценно в дома си. Това е от една страна, от друга страна, ако имате възможност, ваш близък роднина или приятел отвреме-навреме да минава, да наглежда имота Ви – дали всичко е наред. Да се вижда, че има движение," казва главен инспектор Петров, предаде БНР.

Разкриваемостта на надомните кражби се е повишила заради поставени камери в много жилища и блокове. Съществува и скрита престъпност, защото не всички съобщават за извършеното посегателство в дома им, а това е важно, подчертава Иван Петров.

В последните години през лятото във Варна пристигат и престъпници от други страни, основно румънци, които извършват измами по главни пътища и магистрали. Те имитират аварийна ситуация с автомобила си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.08.2022 г.
0
 
 
Случи ми се и на мен крадец"спортист"на 24юли Бях в къщи.Той действаше в спалнята.Олекнах само с 2 часовника и 1 парфюм.Как прескачаше големи височини.Шашна ме!Наистина спортист!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: