Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двамата съученици се уговорили предварително за боя в интернет
Автор: Екип Varna24.bg 09:17 / 06.10.2009Коментари (0)1306
© Impact Press Group
Фаталният екшън, при който вчера загина 16-годишният Георги Чакъров, се разиграл след предварителна уговорка по интернет сайт, в който двамата младежи решили да разрешат свой конфликт, чрез саморазправа. След като приключили часовете на I смяна в училището, двамата, съпроводени от зяпачите, отишли на ул. "Калина" №8, която е в района на гимназията. Младежите си разменили няколко обидни реплики, последвали и смъртоносните удари. 16-годишният Георги се строполил на ръба на бордюра на уличния тротоар. Момичетата, които стоели на метри от младежите започнали да крещят, обясниха живеещи в близките блокове, които наизскачали по балконите. "Младеж с бръсната глава и обеци се вайкаше: "Какво направих, сега какво ще стане с мен", разказа възрастен мъж, станал свидетел на случката.

Дошлият на мястото екип на "Бърза помощ" заварил Георги с посиняло лице и в клинична смърт. Веднага след медиците пристигнал и екип на III РПУ, който задържал 15-годишния Тодор Панайотов, който бил кикбоксьор. Той бил отведен в управлението, а с него били проведени разговори от психиатър. Не е ясно за момента дали единствено ударите на Тодор са довели до трагичния край, понеже Георги страдал от епилепсия. Полицията с помощта на директорката на гимназията уведомили почерненото семейство и това на Тодор.

"На база назначените експертизи и свидетелските показания ще преценим дали да повдигнем обвинение, но такова за момента няма", обясни Александър Атанасов от Варненска окръжна прокуратура.

За пръв път ставаме свидетели на подобен инцидент, каза от своя страна директорката на Техническата гимназия Ирма Дукова. Тя допълни, че и двете момчета са били примерни ученици и не са проявявали признаци на агресия. Фактът, че техни съученици са знаели за предстоящия бой, но не са сигнализирали, си обяснява с това, че искали да присъстват на саморазправата. За случая ще бъде информирано и образователното министерство.

В 13, 43 ч. в Центъра за спешна и неотложна помощ във Варна е получен сигнал, че момче е паднало на земята. Само за 7 минути линейката се е озовала на мястото на трагичния инцидент, съобщи д-р Антоанета Касабова от Бърза помощ. Още на място се установило, че тийнейджърът е в клинична смърт, но веднага бил извикан и реанимационен екип. По време на транспортирането на Георги към шоковата зала на МБАЛ "Св. Анна" за кратко се появила сърдечна дейност. Реанимационните действия за спасяване на детето продължили и в шокова зала, но без успех. Надеждата, че животът ще се върне в младото тяло, се оказали напразни, макар че то било интубирано и поддържано на изкуствено дишане още от появяването на екипа на Бърза помощ. По данни на очевидци, момчето е било бито по главата.

"Детето е било без видими следи от наранявания, но е докарано с разширени зеници и в клинична смърт. Въпреки това е извършен целият обем от дейности за възстановяване на жизнените функции, но неуспешно. Не е имало възможност за никакви образни изследвания", каза директорът на МБАЛ "Св. Анна" д-р Лидия Петкова. Тя допълни още, че днес ще бъде извършена аутопсия на нелепо починалото дете.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 34
05.10.2010 »
11.05.2010 »
26.04.2010 »
24.04.2010 »
17.02.2010 »
25.01.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: