Две ученички от Варна са победители в конкурса "Моят учител е супергерой“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 03.05.2017
1419
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Осмокласничката Моника Иванова от ГПЧЕ "Йоан Екзарх", гр. Варна и деветокласничката Габриела Докова от НГНХИ "Константин Преславски", гр. Варна са сред деветте победители в Националния конкурс за рисунка "Моят учител е супергерой". Предстои да бъде организирана изложба с творбите на победителите и подбрани произведения на останалите участници в конкурса.

Рисунки за своите учетели - супергерои изпратиха 856 ученици от над 150 училища от цялата страна. На 30 април т.г. експертно жури в състав - Любен Генов (Председател на Съюза на българските художници), Гергана Янева (Изпълнителен директор на Фондация "ТЕБЕШИР"), Антоанета Илиева (художник и илюстратор) и Мариела Иванова (художник и преподавател по изобразително изкустово), определи по трима победители в три възрастови категории - 1 до 4 клас, 5 до 8 клас и 9 до 12 клас. Всички победители ще получат грамоти и специални награди.

Националният конкурс за рисунка "Моят учител е супергерой" се организира от Фондация "ТЕБЕШИР" с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Целта на конкурса е да провокира учениците да се замислят, какво означава да бъдеш учител и какви са качествата и уменията, или иначе казано суперсилите, на добрия учител. Основната цел на кампанията е да сподели добрите примери от българското образование и по този начин да вдъхнови повече млади хора да бъдат учители.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).