Двойка еноти от варненския зоопарк влязоха в новия си дом

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:01 / 01.06.2017
1495
Двойка еноти от варненския зоопарк влязоха в новия си дом. Досега миещите мечки бяха "наематели" на маймуните и ползваха тяхна клетка, а самите примати бяха преместени. Това каза директорката на зоокъта Иванка Стоянова.

Миещите мечки са в зоологическата градина от около година и вече бе необходимо те да получат свое заграждение, каза уредникът зооколекция Нора Люцканова.

Тя изтъкна, че домът е съобразен изцяло с биологичните изисквания на животните. Клетката предлага възможности енотите да изпълняват своите навици. Те спокойно ще могат да се катерят, както обичат, и най-важното - вече имат басейн, в който да мият храната си. В новото им местообитание могат да се сблъскат с условия, близки до тези в дивата природа, казаха още от зоопарка във Варна.

Засадили сме малини и ягоди в клетката, а така стимулираме естествените им инстинкти за намиране на храна, каза още Нора Люцканова.

Обособяването на новото жилище за енотите стана възможно с помощта на осиновителите на едното мече. Те са вложили в новия дом собствени средства и пари, набрани чрез дарителска кампания. Така осигуряват клетката на осиновения Артър и неговия съквартирант. Благодетелката им Силвия Станчева сподели, че тя и съпругът й са поели грижите и за една нутрия.

Източник: Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).