Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Джаз фурия ще води майсторски клас на "Откритие 2014"
Автор: Екип Varna24.bg 10:35 / 09.04.2014Коментари (0)1597
©
Майсторски клас по джаз интерпретация е едно от новите събития, които предлага в тазгодишната си програма международният поп-рок-джаз фест "Откритие 2014". Млади изпълнители от цяла България ще имат възможността да бъдат част от специалния клас на популярната джаз фурия от Германия Александрина Симеон.

На 15 и 16 май във военноморския клуб във Варна Александрина ще влезе в ролята на преподавател и ще въведе своите ученици в тайните на вокалното изкуство в стиловете джаз, госпъл и соул. Записванията са на тел. 052 / 61 28 29.

Идеята за майсторски клас по джаз интерпретация се роди миналата година, когато Александрина Симеон беше един от специалните гост-изпълнители на "Откритие 2013" и член на международното жури, разкриха организаторите. Тогава Александрина Симеон демонстрира брилянтен глас и перфектна интерпретаторска техника и се радваше на вниманието не само на публиката, но и на участниците в конкурсните вечери.

Младите певци бяха впечатлени от сценичните ѝ изяви и непрекъснато я търсеха за съвети как да интерпретират дадена музикална фраза или как да подобрят вокалната си техника, спомнят си от екипа на фестивала. Така дошло и предложението към певицата да направи майсторски клас по джаз във Варна.

Александрина Симеон:

"Веднага приех предложението. Самата аз от много години преподавам пеене в студиото за музика и драма "Хендел" и в "Мюзик уъркшоп - Аугсбург" и една от каузите ми е да подготвям учениците си за професионалния живот. Обичам работата си с тях. За един певец на голяма сцена е много важно да бъде в музиката и в чувството на песента от първата секунда. Ние изпълнителите влизаме като в роля на сцената и тя не бива да бъде напусната по време на изпълнението.

От друга страна е нужно певецът да чувства музиката и да навлезе и в нея на 100 %. Иначе слушателят няма да му повярва. За мен много важни критерии за един изпълнител са да притежава усещането за автентичност и запаленост за музиката. Едно от нещата, които винаги казвам на моите ученици е: излезте на сцена и се наслаждавайте на музиката, зарадвайте слушателите и ги отнесете във вашия свят!"

Джаз певицата и композитор Александрина Симеон е българка, която от дълги години живее и работи в Аугсбург, Германия. Родена е във Варна в семейството на оркестрови музиканти. Специализирала е класическа цигулка и пеене. В джаз интерпретацията я посвещават Хариет Люис и Карен Едуардс - преподаватели в консерваторията в Мюнхен.

През годините Александрина Симеон е била солистка в различни джаз и биг-бенд формации, а също така в госпъл и соул ансамбли. Нейният изразителен глас може да бъде чут не само в местни банди от Германия, но и на международните сцени в Италия и Швейцария, както и в телевизионни продукции на германските канали ZDF и BR.

От 2010 г. певицата има собствен джаз група - Александрина Симеон Квинтет. В нея се изявява не само като изпълнител, но също като автор на музиката и текстовете на композициите. Има издадени два албума в стил етно джаз. Българската публика я познава от участията ѝ в джаз фестивалите във Варна и Банско.




Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: