Ефективна присъда за варненец за кражба на копирна техника

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 09.12.2014
657
За обсебване на копирна техника, Районният съд наложи ефективно наказание на 28-годишен мъж от Варна.

28-годишният П. Генов бе признат за виновен в извършено обсебване на производствена копирна машина, марка "Konika Minolta", на стойност над 1700 лева.

На 16 януари миналата година подсъдимият отишъл в специализиран офис за копирна техника и под предлог, че спешно се нуждае от професионален копир за изработка на предизборни материали, поискал да му бъде изработена оферта за закупуване. Подсъдимият не останал удовлетворен от цената на подготвената от търговския представител оферта и пожелал да вземе техниката под наем. Съгласно сключения на 18 януари 2013 г. договор и анекс към него за предоставяне на копирната машина, подсъдимият трябвало да заплаща фиксиран месечен наем и сума, съобразно броя на направените копия. Подсъдимият посочил офис-адрес на свой познат, където да бъде монтирана техниката от служители на фирмата, предоставила оборудването. Ден след монтажа 28-год. Генов, с други неустановени лица и микробус, натоварили копирната машина и я оставили в заложна къща срещу сумата от 1000 лева. Впоследствие, когато дошло време да се отчитат броячите на копирната машина, се установило, че тя липсва на посочения адрес, а междувременно и подсъдимият престанал да отговаря на телефонни повиквания.

28-годишният П. Генов има предходна съдимост. За конкретното обсебване съдът му наложи наказание от 1 година затвор при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).