Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Екшън на Колхозния пазар заради две сергии
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 24.04.2012Коментари (1)2107
© Народно дело
Две сергии, на които от известно време няма търговци, станаха повод за лют скандал на Колхозния пазар вчера преди обяд. Заради екшъна шефът на фирма "Атлант" Адам Адамов е привикан да дава показания в полицията, след като е участвал в разправия със служители на "Пазари", която за малко не е прераснала в сбиване.

Хората на общинската фирма се опитали да върнат на местата им две от масите, разположени пред неговото заведение, които незнайно как, без разрешение, са били преместени в петък или събота.

За Адамов от "Пазари" посочиха, че от години не плаща наем за обектите си, защото според РДНСК те са незаконни. Единственият документ, който го спасява от събаряне, е на главния архитект на район "Одесос" - удостоверение за търпимост. От "Пазари" предполагат, че Адамов е замесен в преместването на сергиите, защото са закривали обекта му. "Нямаме обаче доказателства за това", посочи шефът на "Пазари" Владимир Михалчев, който сутринта е разпоредил масите да бъдат върнати на местата им. Общинската фирма от години води няколко дела заради обектите на Адамов и ги печели. Заедно със синовете си Адамов е опитал да спре разполагането на сергиите. Заради заплахите от "Пазари" веднага са извикали полиция. Униформените са предотвратили боя и масите са били поставени където им е мястото. Шефът на "Пазари" е сезирал и районната прокуратура.

"Имаше скандал наистина, ама кой е участвал в него и за какво е бил, не мога да ви кажа", беше най-честото обяснение, което продавачите даваха вчера следобед.

Адамов се шири на 340 квадратни метра

Шефът на дружество "Атлант" ООД Адам Адамов разполага с търговски обекти в района на площ от 340 кв. метра. Пред Днес плюс той посочи, че двете сергии закривали лицето на търговското помещение. Той разказа, че е застанал пред търговския обект, за да предотврати поставянето на двете маси. По думите на Адамов от началото на 2009 г. се водят дела от общинската фирма срещу него. Някои от тях вече са приключили. Едното дело е било във връзка с това, че негов обект е незаконен. С решение на Административния съд - Варна, кметът на район "Одесос" е издал удостоверение за търпимост. В него пише, че строежът на Адамов не подлежи на събаряне.

Сградите хем незаконни, хем не могат да ги съборят

Сградите на фирма "Атлант" на централния пазар в действителност са незаконни, но има издадено удостоверение за търпимост, потвърди кметът на район "Одесос" Георги Недев. То е подписано от главния архитект на района, след като Варненският административен съд го е задължил да направи това. Миналия февруари представител на фирмата е подал искане в района за издаване на удостоверение. Заради липсата на каквито и да е строителни книжа обаче то му било отказано.

Собственикът на фирмата Адам Адамов не се отказал и обжалвал решението на архитекта във Варненския административен съд. Там магистратите са преценили, че всъщност служителят на общината не е изяснил фактите докрай и е отказал издаване на удостоверение за търпимост, без да има основание за това. Строежите, макар и да са направени без каквито и да е книжа, са вдигнати преди 1987 г., когато влиза в сила решение на държавата подобен тип градежи, които не противоречат на правилата на Закона за устройство на територията, да могат да не бъдат събаряни. Именно поради допълнителните обстоятелства около градежа, макар и формално той в момента да е незаконен, от съда налагат да му бъде издадено удостоверение за търпимост.

Всъщност Адамов купува бившата сладкарница "Пирин" от държавното предприятие "Лазур" в далечната 1992 г. И тогава, и сега тя се води като преместваем обект, а земята отдолу е общинска, дадена за разпореждане на "Пазари" ЕАД. През 2008 г. "Пазари" и "Атлант" сключват договор за наем за 1 година. Според контракта фирмата на Адамов се задължава да стопанисва обектите сама, без да ги отдава под наем. При своя проверка обаче "Пазари" установяват, че там работи трето лице и прекратяват договора, след което искат Адамов да освободи земята. Той отказва и се стига до съдебно дело. Магистратите решават, че щом "Атлант" е нарушила договора, той е правилно прекратен, и ги задължават да върнат имуществото на наемодателя си. Така сагата се заплита още повече и днес прераства дори и в опити за физическа разправа.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.04.2012 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: