Експерт: Варна има потенциала да развива бизнес туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:53 / 09.10.2019
1390
Варна има потенциала да развива бизнес туризъм. Това каза за Радио "Фокус“ – Варна проф. Стоян Маринов, член на Варненската туристическа камара, по повод провелият се в морския град Черноморски туристически форум.

Той добави, че по време на събитието са присъствали експерти от цялата страна, а така също специалисти в сферата от Гърция и Словения. В рамките на събитието са били изнесени лекции от управителят на Конгресното бюро в Солун, който град се е превърнал в успешна бизнес дестинация. "Бяха представени добрите практики в Солун и дори започна да се обсъжда идеята дали не е лошо да се направи подобно Конгресно бюро във Варна, тъй като двата града имат доста общо помежду си“, добави проф. Маринов. Той посочи, че на форума е бил поканен и експерт от Любляна (Словения), където също много успешно се развива бизнес туризма и е много напред в класациите за дестинации предлагащи конгресен туризъм.

Успоредно с форума експерти са посетили различни хотели в курортните комплекси край Варна, за да проверят условията, с които разполагат за провеждането на такъв вид туризъм и какво би могло да се направи, за подобряване на базата им с цел привличане на повече посетители. Проф. Стоян Маринов подчерта, че най-активните месеци за бизнес туризма са през пролетта и есента, дори и през зимните месеци. Той посочи, че този вид услуги са много добър вариант за развитие на Варна, като дестинация през четирите сезона на годината. Според проф. Маринов, хотелите в курортите, които се намират в периферията на града разполагат с много добра база, но освен тях би могло да се използват и залите на различни университети във Варна, така също и на Фестивалния център и т.н.

"По-големият проблем е организационен, защото той е свързан с мениджмънта и маркетинга на Варна като дестинация за бизнес туризъм. Освен това трябва да се мисли и в насока подобряване комуникацията и координацията между заинтересованите страни“, допълни експертът. По думите му, ако градът се наложи като бизнес дестинация и започне да привлича туристи, вече би могло да се мисли и в насока изграждане на допълните съоръжения, както и на нов панаирен център.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).