Електромобили ще контролират за реда в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:25 / 02.06.2016
1761
Община Варна ще купи три електромобила, с които ще се извършва контролна дейност в Морската градина. Предстои да започнат и дейности по изграждане на зарядни станции на две места във Варна и паркоместа към тях, съобщи във варненския ефир на Дарик шефът на дирекция "Европейски и национални оперативни програми" Ани Николова. Тя добави, че администрацията търси варианти и за отдаване под наем на електромобили.

В момента общината работи активно по 14 проекта. Двата най-големи са за интегриран градски транспорт и за пречиствателна станция "Варна".

Първият етап по проекта за пречиствателна станция на "Златни пясъци", включващ проектиране и дълбоководно заустване, вече е приключил. Предстои да се реконструира и модернизира станцията, като в момента тече избор на изпълнител. Очаква се до есента да започне изпълнение на дейностите, увери Николова.

Билетната система по проекта за интегриран градски транспорт вече е изградена. Монтирани са машини за продажба, както и устройства за валидиране на билети във всички автобуси. Системата е тествана, но изисква технологично време, за да се задействат всички 539 устройства. Очакванията са това да стане в средата на юни, посочи тя. По думите на Николова предимството за пътниците е, че с един билет ще могат да ползват няколко линии на цената на един.

По програмата "Развитие на човешките ресурси" се работи по 7 проекта, сред които осигуряване на социални асистенти на 1200 души в неравностойно положение в петте районни кметства, "Приеми ме" - за осигуряване на приемна грижа на деца, както и най-новият проект "Активни". Той ще осигури обучение на 80 младежи до 29 години и ще им даде възможност да започнат работа в администрацията. Условието е те да не са регистрирани в Бюрото по труда и да не учат.

Общината очаква 84 млн. лв. по ОП "Региони в растеж". Заложени са малки и големи проекти, свързани с надграждане на проекта за интегриран градски транспорт, подобрения на градската среда, енергийната ефективност, както и образователната, социалната и културната инфраструктура, обясни Ани Николова.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).