Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Елитната университетска болница "Св. Марина" – Варна е трамплин за кадри в здравеопазването
Автор: Пламена Николова 14:15 / 25.05.2022Коментари (0)991
©
В навечерието на 24 май Ръководителят на Вирусологичната лаборатория в УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна проф. д-р Теменуга Стоева бе отличена с индивидуална "Награда Варна“ в категория природни науки. Високото отличие бе присъдено на проф. Стоева за изключителен принос при създаването и логистиката в условията на извънредно положение на първата високотехнологична PCR-лаборатория в Източна България, базирана на територията на УМБАЛ "Света Марина“ – Варна, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

За поредна година Община Варна оценява високия професионализъм на медицински специалист от най-голямата болница в Източна България. Елитната университетска болница "Св. Марина“ – Варна е трамплин за кадри в здравеопазването. Тук работят 518 лекари - водещи учени и специалисти от различни направления на медицинската наука, от които 31 професори, 59 доценти, 41 главни асистенти, 200 асистенти и 674 специалисти по здравни грижи. Общият брой на персонала е 1984 човека. Средната възраст на лекарите е 42 години, а на специалистите по здравни грижи – 45 години. През последните 2 години новоназначените лекари в болницата са 102, 138 специалисти по здравни грижи и 114 здравни асистенти. Болницата е най-голямата база за обучение на студенти, специализанти и докторанти от Медицински университет – Варна и водещо лечебно заведение за пациентите не само от Варна, но и от цяла Източна България.  

УМБАЛ "Св. Марина“ е център за иновации в областта на медицинските технологии, методите за борба със социално-значимите заболявания, здравния мениджмънт, университетското образование и наука и оказва методично ръководство на лечебните заведения в региона и страната.

УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна е трамплин за висококвалифицирани медицински специалисти, някои от които продължават професионалния си път, като заемат ръководни постове в други държавни и частни лечебни заведения.

Благодарение на опитния екип от специалисти в УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна се провеждат диагностични и лечебни процедури с високоспециализирана, уникална за региона апаратура в областта на ортопедия, урология, коремна хирургия, лъчетерапия, клинична и имунологична лаборатория, образна диагностика, трансплантация на стволови клетки, педиатрия, неврохирургия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: