Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Енерго-Про издаде частно емитирани облигации на стойност 130 милиона евро
Автор: Екип Varna24.bg 17:06 / 15.11.2016Коментари (0)1057
©
Енерго-Про Варна ЕАД пусна в обращение седемгодишна частна облигационна емисия на стойност 130 милиона евро. Емисията е най-голямата емитирана в България и е сред най-големите облигационни заеми в Централна и Източна Европа.

 

Инвеститорите в облигациите на Енерго-Про са международни финансови институции, търговски банки, пенсионни фондове и асет-мениджъри. Очаква се част от емитираните облигации да се търгуват на Българската фондова борса.

 

Енерго-Про Варна е дъщерно дружество на чешката Енерго-Про a.s., една от най-динамично развиващите се енергийни групи в Европейския съюз с инвестиции в няколко европейски държави и държави от Черноморския регион. Енерго-Про a.s. е активна в межународен план в секторите на разпределение на електрическа енергия, производство на електричество от водна енергия, търговията с електроенергия и производството на машини и апаратура за водноенергийния сектор.

 

"Изключително сме удовлетворени от факта, че Енерго-Про Варна привлече като инвеститори в най-голямата в историята на българския пазар облигационна емисия водещи международни и български банки, пенсионни фондове и управляващи активи дружества. Тази емисия е солидна финансова основа за последващи инвестиции. Тя е показателна както за доверието, с което се ползва Енерго-Про в страната и чужбина, така и за капацитета на българския финансов сектор да мобилизира ресурс за кредитиране на мащабни проекти", заяви Главният изпълнителен директор на дружеството Момчил Андреев.

 

Приходите от облигационния заем ще бъдат използвани за финансиране на капиталови инвестиции на дружествата от групата Енерго-Про Варна, включително в рамките на програмата за развитие на електроразпределителната мрежа в Североизточна България през периода 2016-2023 г., както и за оптимизиране на финансовите потоци и финансовите разходи. 

Инвестиционната програма на Енерго-Про Варна е насочена към развитие и подобряване на качеството на енергията и услугите за клиентите и включва придобиване на активи, изграждане на нови съоръжения, подмяна и рехабилитация на съществуващата електроразпределителна инфраструктура, проекти за реконструкция и развитие на електроразпределителната мрежа. Остатъчни средства от приходите по емисията могат да бъдат инвестирани в енергийни активи в България, Грузия, Турция и Румъния.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (400) 13%
Не се справи (584) 19%
Пълна трагедия (1622) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: