Енергото дърпа шалтера на радиозавода "Черно море“ заради борчове

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:40 / 03.06.2019
2242
ЕНЕРГО-ПРО планира да преустанови електрозахранването на сградите и съоръженията на радиозавода "Черно море“ АД във Варна. Към 3 юни 2019 г. дружеството има общо задължения към "Електроразпределение Север“ АД и "ЕНЕРГО-ПРО Продажби“ АД в размер над 580 хиляди лева. След поредица от срещи и разговори с мениджмънта на компанията и подписване на три последователни споразумения за заплащане на просрочени и текущи задължения от "Черно море“ АД на "Електроразпределение Север“ АД и "ЕНЕРГО-ПРО Продажби“ АД, на практика не се стигна до тяхното изпълнение и дългът нараства ежемесечно. Сроковете в последните споразумения изтекоха на 15 май 2019 г.

С цел ограничаване на нарастването на дълга, дружествата от групата на ЕНЕРГО-ПРО са принудени да се възползват от правата си по чл. 123 от Закона за енергетиката и да инициират процедура по прекъсване на електрозахранването на обектите на "Черно море“ АД. Прекъсването на електрозахранването ще се реализира съгласно график, чието начало е в 10:00 часа на 4 юни 2019 г. 

За казуса са сигнализирани редица държавни институции (КЕВР, МЕ, МИ, ДАНС, Областна администрация Варна, РД "Пожарна безопасност и защита на населението“) в търсене на работещо решение на проблема и недопускане на крайни мерки, като спиране на електрозахранването на дружеството. Във връзка със специфичната дейност на завода "Черно море“, свързана с производство и доставка на навигационни радарни системи с военно и гражданско предназначение, ЕНЕРГО-ПРО съгласува действията си и с Министерство на отбраната.

Към настоящия момент всички разговори, действия, компромиси и споразумения за разсрочване на дълга и реалното му заплащане са изчерпани. В случай че в следващите дни започне покриване на дължимите суми, ЕНЕРГО-ПРО има готовност да прекрати процедурата по преустановяване на електрозахранването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).