Eрна Якова-Павлова с втори мандат като председател на Районния съд

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 19.11.2014
2148
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Eрна Якова-Павлова встъпи във втория си управленски мандат като председател на Районен съд - Варна. Встъпването в длъжност се състоя пред ръководството на Окръжен съд - Варна в Съдебната палата на площад "Независимост".

С решение на ВСС от 6 ноември т.год., с 16 гласа "за" ВСС избра за втори пореден мандат Ерна Якова - Павлова за административен ръководител на съда. Пред членовете на съвета тя защити успешно концепцията си за развитие на втория по натовареност първоинстанционен съд в страната.

Ерна Якова е родена във Варна. Завършила е Математическа гимназия "Д-р Петър Берон", след което Икономическия университет във Варна и Софийския университет "Св. Климент Охридски" - специалност "Право". Професионалният й юридически път започва през 2000 г. като съдебен кандидат и младши съдия в Окръжен съд Варна. От 2004 година е съдия в Районен съд Варна, а две години по-късно е избрана за негов зам.председател и ръководител на "Наказателно отделение". От август 2009 година е административен ръководител на Районен съд -Варна. По време на първия ймандат РС- Варна получи за втори път отличието "Съд-модел" по утвърдените от ВСС стандарти за добро управление на съдебната система.

Ерна Якова притежава ранг "съдия в Апелативен съд". Преминала е през серия обучения и специализации, организирани от Националния институт на правосъдието и по международни програми в областта на наказателното право, борбата и превенцията от дискриминация, практическото приложение на счетоводството в съдопроизводството,в областта на принудителното изпълнение, компютърните престъпления и други. Участва в работна група на ВСС по изграждане на Проект "Устойчиви решения за свръхнатоварени органи на съдебната система". През последните няколко години осъществява преподавателска дейност като хоноруван асистент по наказателно процесуално право във ВСУ "Черноризец Храбър".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).