Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 19.10.2021
675
Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна в периода от 22-ри октомври до 15-ти ноември. Събитието се организира от дирекция "Култура“ към Община Варна. На всички събития ще се спазват противоепедимични мерки, наложени от Министерството на здравеопазването, посочват организаторите. 

 

На 22.10.., петък, в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" от 18:00 ч. започва концертът  "Музика за нашето време“ на камерен квартет (кларнет, фагот, контрабас и пиано). Ще звучат "Три улични пиеси“ от-Фил Салатe, "Джаз сюита за фагот“ от Кенет Купър, "Ноктюрно“ от Фил Салате (и трите премиери) и Сюита "Кантандо“ от Бил Дъглас, "А ла Албениз“ от Родион Шчедрин.

 

На 23.10., събота, в Католическата църква на ул. "Преслав“ 41 от 11 ч. ще звучи органов концерт "Утешение“ на Янко Маринов, посветен на 210-та годишнина от рождението на Ференц Лист. Янко Маринов е изключителен органист и пианист, изнасял концерти в Австрия, Германия, Словакия, Италия и други европейски сцени. В съботната му органова програма той ще представи творби от Й. С. Бах, Ф. Лист и М. Регер.

На 25.10., понеделник, в концертната зала на Военноморския клуб от 18 ч. ще започне концерт на свири акустичното китарно трио "NOVA“ - Цветан Недялков, Веселин Койчев и Петър Койчев. В програмата са заложени "Банишора форевър“, "Боса Нова“ и "Бетовен“ от Цветан Недялков, "Либер Танго“ от Астор Пиацола, "Буболечки“ и "Подзим съм, мале“ от Веселин Койчев, "Тико Тико“ от Зекиня де Абреу, "Испания“ от Чик Кърия, и др. В същия ден и час в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" предстои представяне на новата книга на Мария Лалева "Пасиансът на архангелите“. Авторката е позната с книгата ѝ  "Живот в скалите“ и сценария за филма "Роза Дамасцена“.

На 27.10., сряда, отново в Градската художествена галерия в 18 ч. ще звучи френски джаз, представен от гост-звездата Тибо Фалк - пиано, Александър Леков - бас китара, Емил Пехливанов - барабани и Нейко Бодуров - тромпет. Самият Фалк е учил джаз и популярна музика в Берлин. През 2002 г. той и неговият международен квартет печелят наградата Jazz & Blues в Берлин, наградата на журито и  наградата на публиката.

 

На 30.10., събота, от 11 ч. в Градската художествена галерия е традиционният концерт на камерния оркестър "Анима“, без обичайните им партньори от Хор "Арс музика“.

 

След Деня на народните будители, на 2-ри ноември от 18 ч. артсалонът на Радио Варна ще бъде домакин на изложбата "Дмитрий Шостакович в България“. Освен нея е предвидена и прожекция на кратък филм.

На 04.11., от 17:30 ч. в галерия "Аспарухово Арт“ в НЧ "Просвета 1927“ ще бъде представена втората част от стоте факсимилета на офорти от Рембранд, с уникална резолюция и изумителен рисунък.

На 08.11., понеделник, в 17,30 ч. е премиерата на книгата "Анкета с Никола Радев“ на издателство "Славена“,  в арт салона на Радио Варна.

 

На 10.11., сряда, в Градската художествена галерия от 18 ч. е премиерата "Частица любов“ - комедиен спектакъл на Разградския театър, автор и режисьор на пиесата е Андрей Калудов. В главната роля е Гергана Стоянова, съ специалното участие на Лъчезар Хальов.

На 12.11., петък, отново от 18 ч. в ГХГ "Борис Георгиев", е концертът на клавирното трио Стефан Бояджиев - пиано, Ганчо Ганчев - цигулка и Кремена Христова - виолончело, които ще изпълнят творби на Пипков, Владигеров, Форе, Сен-Санс, Дебюси.

 

На 15.11., в 18 ч. в арт салона на Радио Варна ще бъде открита изложбата "45 години фотография“ на фоторепортера Красимир Делчев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).