Eстонец ще бъде предаден на холандските власти за кражби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:23 / 04.07.2018
1847
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на естонския гражданин Сандер О. на холандските власти за водено срещу него наказателно производство. Той е обявен за международно издирване от съдебните власти на Кралство Нидерландия въз основа на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 22.09.2017 г. от Прокуратура Централна Нидерландия. 

Според съдържанието на ЕЗА причина за издирването на 30- годишния мъж е подозрение за опит за кражба и довършена кражба с взлом през 2014г. 

Според обвинението на холандските власти на 12 септември преди 4 години, Сандер е направил опит за влизане с взлом в жилище в Хаюс тер Хейде. При разбиването на едно от стъклата на входната врата извършителят се е порязал и оставил следи от кръв, но не е успял да проникне в къщата. Второто престъпление е извършено през декември 2014г. в град Баарн. Чрез взлом било проникнато в жилище, от което са били изнесени различни вещи, открити по-късно в автомобила на обитателя. Извършителят обаче не е успял да запали колата и напуснал жилището без да вземе вещите. Чрез ДНК тестове на откритата кръв при първото престъпление и угарка от цигара при второто престъпление, холандските власти са установили самоличността на Сандер. 

Според наказателният кодекс на Кралство Нидерландия максималното наказание за подобно престъпление е до 6г. лишаване от свобода. Деянието е наказуемо и според българското законодателство и се счита за тежко умишлено престъпление. 

Обявеният за издирване мъж е бил задържан на 1 юли 2018г. на летище Варна, докато чакал за полет.

 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).