Ето какви ги вършат варненци, 31 души "изгоряха", полицията ги хвана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:46 / 08.12.2022
5995
Резултати от извършените до момента действия на територията на ОДМВР- Варна в рамките на националната специализирана операция:

Акцията на територията на варненска област започна вчера, а целта бе активно противодействие на организирани престъпни групи, занимаващи се с разпространение и производство на наркотици, както и на всякакъв вид престъпления, свързани с наркотични вещества, съобщиха от полицията в морския град.  

В хода на оперативно-издирвателните действия, до момента са проверени 8 адреса, извършени са претърсвания на 4. На два от тях са установени помещения, пригодени  за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвани със специална техника за това /лампи, нагреватели, уреди за контрол на влажността и температурата на въздуха/.

Иззети са: 150 стръка марихуана, около 14 кг суха тревиста маса – подготвена за продажба, 14 г кокаин, 9 г метамфетамин. Задържан е и  наркоразпространител, като в обитаваното от него жилище са намерени и иззети: 2 ел. везни; пари; 7 гриндера; лични документи; 3 пистолета, боеприпаси и множество вещи с неизяснен произход, за които имаме данни, че са предмет на престъпления. Купували са си дрога, срещу различни вещи – акумулатори, ел. тротинетки, велосипеди, музикални уредби и други/.

В рамките на операцията са задържани за срок до 24 часа и 5-ма водачи , управлявали МПС след употреба на наркотични вещества. Образувани са 9 досъдебни и 10 бързи производства, задържани са общо 31 лица.

Операцията продължава и в момента с проверки за разпространение на наркотични вещества около училищата, по питейни заведения, както и засилени проверки по пътищата.

От ОДМВР-Варна честитят днешния празник на студентите и ги призовават към отговорност и добросъвестност – за спокойно и нормално протичане на тържествата им!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).