Ето какво предстои през октомври от Варна - Европейска младежка столица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:02 / 02.10.2017
3454
Открита е нова процедура за подаване на проектни предложения по ключово направление "Варна на картата" от програма "Варна - Европейска младежка столица 2107". Крайният срок за приемането на проектните предложения е 08 октомври 2017г. /до 23:59 ч./

Ключово направление "Варна на картата" има за цел международното позициониране на града ни чрез изграждане на устойчиви партньорства и сътрудничество с европейските институции. Това може да стане като: събития от програмата "Варна - Европейска младежка столица 2017" "излязат" от България, за да обхванат цяла Европа; се засилят партньорствата между организации, младежи и неформални групи от Варна и бивши и бъдещи Европейски младежки столици и побратимени градове; се създаде и обучи мрежа от "посланици" на Варна в други Европейски градове; представят се проекти, които са част от програмата на "Варна - Европейска младежка столица 2017" в международни изложения, конференции, състезания и хакатони и др.

Кандидатствай по "Варна на картата".
Welcome Fair ще посрещне всички студенти първокурсници в нашия град. На 7 октомври от 15:00 до 18:00 часа в Юнашки салон, младежите ще имат възможност да научат повече за черноморската столица на България и за всичко, което им е необходимо да се чувстват добре тук. Акцентът е поставен към новите чуждестранни студенти. Ще бъдат представени банки, мобилни оператори, фирми за недвижими имоти, институции, места за хранене, спортни клубове, школи по танци. Събитието ще продължи с честване на Октоберфест от 19:00ч. край плажа.

Октобърфест във Варна - "Танц на култури". За трета поредна година група млади хора от организация "Моментум" ще пресъздадат Октобърфест на Варненския плаж. Съчетавайки прекрасното българско време и природа с уникалната немска традиция, тази година надслова ще е "Танц на култури". С този надслов организаторите директно подканват присъстващите да носят немска или българска носия. Те се и надяват, че по този начин ще се задълбочи разбирателството между двете култури - българската и немската, както и приятелството между двата народа. Тъй като Варна има една бързо растяща немска общност, това е и перфектна възможност да се създадат преки връзки за комуникация между двете общности.

Техническият университет ще бъде домакин на първия технологичен маратон TOM във Варна. В рамките на 72 часа, в средата на октомври, инженери, дизайнери, иноватори и ентусиасти ще се обединят, за да подобрят живота на хора със специални нужди. Общо 16 задачи, свързани с ежедневието на хора с физически увреждания бяха регистрирани за участие в ТОМ във Варна. Екипите ще се фокусират върху разрешаването на пет от тях.

Петото издание на Европейската седмица на програмирането ще се проведе от 7 до 18 октомври 2017 г. "Europe Code Week" се реализира в множество страни в Европа чрез организиране на срещи с учебна цел. Фокусът е насочен към привличането на деца, родители, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).