"Евксиноград" ще е домакин на среща на министрите на младежта и спорта на страните, членки на ЧИС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:38 / 24.04.2014
1204
Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева ще бъде домакин на Среща на министрите на младежта и спорта на страните - членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество /ЧИС/, която ще се проведе на 25 април в резиденция "Евксиноград" - Варна. Срещата се организира в рамките на българското председателство на ЧИС в периода 1 януари - 30 юни 2014 г. Официалното откриване на форума ще бъде на 25 април /петък/ в 10,00 часа.

По време на срещата министрите и ръководителите на делегациите ще дискутират по темата "Приносът на спорта за икономическия растеж и заетостта. Насърчаване на сътрудничеството в областта на младежта в региона".

По повод срещата министър Мариана Георгиева заяви: "За мен е чест да бъда домакин на такъв висок форум. За пръв път в програмата на ЧИС се включва и панелът "Спорт и младежка политика". Това показва, че държавите от региона оценяват важността на тази част от обществено-политическия живот".

Министрите на младежта и спорта на страните - членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество ще приемат финален документ - декларация от дискусията, чрез който ще декларират своята подкрепа към социалното включване на младите хора в Черноморския регион и към насърчаването на ефективно спортно сътрудничество от взаимен интерес.

В работата на форума ще участва и Виктор Цвиркун, Генерален секретар на Постоянния международен секретариат на ЧИС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).