Еврейската общност кани варненци на безплатен концерт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 13.10.2017
1861
Трима виртуози със златни флейти и клавирен дует от възпитаници на НУИ "Добри Христов" ще участват в XIX издание на концерта "Шалом и приятели", организиран от Регионалната организация на евреите - Варна със съдействието на общината, ОЕБ "Шалом" и "Фондация европейска музикална академия".

На 21 октомври от 19,30 ч в Операта при вход свободен публиката ще се наслади на брилянтните изпълнения на проф. Георги Спасов, проф. Сибел Пенсел и проф. Айля Улудере. Заедно с Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев именитите флейтисти ще свирят творби на Вивалди, Моцарт, Чимароза и Шаминад. Музикалният празник ще завърши с концерт за две пиана от Пуленк, изпълнен от Галин Ганчев и Дария Йовчева.

Звездните гости на варненска сцена са добре познати в музикалните среди. Проф. Георги Спасов, който наскоро отбеляза 65-годишен юбилей, ще бъде председател на журито на втория Международен флейтов конкурс от 23 до 25 октомври, който се провежда под патронажа на кмета Иван Портних.

Проф. Сибел Пенсел, преподавател в Консерваторията в Ница, е отличен от френското правителство с орден за заслуги в областта на културата, а проф. Айля Улудере - ректор на Консерваторията в Истанбул, е носител на множество европейски награди. Блестяща кариера правят и младите пианисти - участници в концерта. Студентът в Кралската музикална академия в Лондон Галин Ганчев и докторантът в НМА "Панчо Владигеров" Дария Йовчева имат множество изяви на концертния подиум и отличия от наши и международни конкурси.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).