Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Европейски ден на езиците във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:46 / 12.09.2016Коментари (0)1591
© Varna24.bg
Лансиран през 2001 г., от Европейския съвет и Европейския съюз, 26 септември е посветен на езиковото разнообразие в Европа и подкрепя изучаването на роден и чужди езици. Чества се като Европейски ден на езиците.

Франкофонски център-Варна, Регионален инспекторат Варна, Европейски информационен център "Европа директно"-Варна и Община Варна се обединяват, за да отбележат заедно този празник на многоезичието и в нашия град - понеделник 26 септември 2016г., чрез организирането на две общоградски мероприятия: "Езиците на сцена" и "Кафе Полиглот".

Очаква ви интересна и разнообразна художествено-творческа програма с участието на ученици и младежи от града ни. Да усетим заедно мелодията и богатството на всеки един от езиците ...

Сцена "Раковина" е отворена от 17.00 ч. до 19.30 ч., за всички, които биха желали да представят пред широката публика, своя любим чужд език, чрез песни или стихотворения. (Не се допускат скечове, самостоятелни танцови изпълнения, откъси от театрални пиеси!)

Училищата, които желаят да се включат в това мероприятие, могат да подадат заявка за участие чрез своите учители, като се свържат с Росица Малчева, координатор във Франкофонски център-Варна, до понеделник 19 септември, включително, на ел. адрес: malcheva.rossitza@gmail.com или тел. 0899 800 842 и да попълнят нашия онлайн формуляр за участие, който е активен към съответното събитие - Европейски ден на езиците 2016, на сайт ни : http://www.afvarna.org/. Необходимо е да уточните формата и езика на вашето участие, брой участници, техните имена и координатите на учителя, който отговаря за изявата.

За всички изпълнения на сцената ще бъдат предоставени 2 микрофона с нужното към тях оборудване, пулт и озвучител. При необходимост от допълнителни технически средства, участниците си ги осигуряват сами!

На втори план, от 20.00 ч. до 22.00 ч., ви каним на нашата празнична сбирка "Кафе Полиглот", за да поговорим заедно на езиците, които обичаме в приятната, все още лятна атмосфера на Бар Кубо, на брега на морето!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: