Фест по програмиране и съвременни технологии събра софтуерни инженери и студенти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:37 / 30.10.2017
1579
Събитието събра професионалисти от компании с големи ИТ отдели и фирми за разработване на софтуер във Варна, общо пет на брой. От друга страна събитието бе посетено и от преподаватели по информатика от Математическа гимназия - Варна, Професионална гимназия по електротехника - Варна, Професионална гимназия по икономика, както и от група студенти на Технически университет - Варна.

Сред темите заложени в програмата бяха .NET Core 2.0, DevOps, Самообучение на невронни мрежи, Блокчейн технологии и др. Едно от най-интересните представяния, получило най-високи оценки бе демонстрацията на програмиране на изкуствен интелект, използването на алгоритми от студентът Георги Маринов студент по софтуерно инженерство във Висше училище по мениджмънт. Част от участниците демонстрираха и иновации в софтуерния дизайн, а други, как всички машини (уреди) в бита и индустрията ще бъдат свързани с интернет.

Целта на събитието е под формата на съревнование за най-добро представяне студенти, заедно с преподаватели да изнасят лекции пред публика, както и да демонстрират техни софтуерни проекти. Събитието бе отворено за всички с интерес към иновациите, технологиите и програмирането. Организаторите са студентите в специалност Софтуерни системи и технологии във Висше училище по мениджмънт (ВУМ) и техните преподаватели доц. Николай Райчев (ИТ директор в голяма международна компания) и Осман Осман (Главен софтуерен разработчик).

Събитието се проведе в сградата на ВУМ и завърши късно снощи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).