Фестивал издига имиджа на Варна като гурме дестинация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:16 / 12.04.2018
2014
За шеста поредна година  Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират  "Фестивал вино и храна" - Варна 2018 г., което ще се проведе в гр. Варна от 13 до 15 април в сграда ''Варна 115'' /бул.""8-ми Приморски полк 115''/.

Над 560 вида вина и автентични продукти от малки производители, които рядко могат да бъдат открити в търговската мрежа, ще можем да дегустираме по време на Фестивала "Вино и храна". В това вълнуващо тридневно пътешествие за сетивата ни очакват интересни семинари, дегустации, продукти от семейни ферми и малки производители.

От създаването си през 2013 година ''Фестивал  Вино и храна" се развива и създава възможност “Гурме-зона "Ресторантът“ да се превърне в съпътстващо събитие  със самостоятелен характер. ''Гурме зона 2018''  представя авторски менюта на  утвърдени шеф готвачи от България и  таланти в началото на своята кариера, показва специални техники, разширява публика и повишава информираността относно традициите в региона и  новите течения в световната кулинария. 

Събитието е уникално за културния живот на града издигайки имиджа на Варна като гурме дестинация. 

“Българската асоциация за кулинарна култура" е създадена по инициатива на млади професионалисти, но в нея членуват и професионални готвачи, с дългогодишен опит както в България, така и в чужбина.

13 април 2018 /петък/:

Отворено за граждани: 16:00 - 20.00 ч.

Официално откриване: 16:00 ч.

 

14 април 2018 /събота/:

Отворено: 11:00 - 19.00 ч.

 

15 април 2018 /неделя/:

     Отворено: 11:00 - 17.00 ч. 

 

·         Вход за посетители с входен билет от  10.00 лв. за един ден, 20 лв за три дни

·         Входът за гурме зоната  "Ресторантът" с меню на стойност 25.00 лв. на ден

·         Зона "Street food": 
- Пици с натурален квас ще представят ресторанти "Стария Чинар"
- Great Western Barbecue

ТАЛОНИ ЗА ЗОНА ''РЕСТОРАНТ'' МОЖЕ ДА СЕ ЗАКУПЯТ СЛЕД 16.00 Ч. НА 13.АПРИЛ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ФЕСТИВАЛА!

Меню
13.04.2018г. Петък – Шеф ПЕТЪР БУРАКОВ & АНИ БОЛАНД
ПРОЛЕТНИ САЛАТКИ С ХУМУС ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА

СИРЕНЕ С ЖЕНСКО БИЛЕ И АРОМАТ НА ЛИМОН, ХРУПКАВИ МОРСКИ "ЧЕРЕШИ“, РАПАНИ КОНФИ, ЧЕРИ ДОМАТИ С БИЛКИ И ДРЕСИНГ С КУРКУМА

Pet-Nat 2017 – естествено пенливо вино ВИ‘‘Царев брод‘‘

ХЛЯБ 100 ЛЕТА ОТ ПЕКАРНА ХАТОРИ

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СПЕЛТОВО - РЪЖЕН ХЛЯБ С КВАС  ръж 40% в т.ч. квас, спелта 60%, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, сусам, копривено брашно, резене, кимион, хималайска сол

ОПАШКА ОТ МОРСКИ ДЯВОЛ В ПУШЕН СПЕК

КРЕМ ОТ МЛЕЧЕН ГРАХ, ГЪБИ НАМЕКО, СУШЕНИ ДОМАТИ,  СОС С ЧЕРНОМОРСКА БЯЛА ПЯСЪЧНА МИДА И ШАФРАН

Blanc de Noir 2016 ВИ‘‘Едоардо Миролио‘‘
Розе 2017 Вила Басареа

ЧИЙЗКЕЙК С МАЛИНИ

БЯЛ ШОКОЛАД И ДЕХИДРАТИРАНО ЯГОДОВО МЕРЕНГЕ

Часове гурме-зона: 18:00 ч./ 50 места

КУВЕРТ 25 лв.

14.04.2018г. Събота - КРИСТИЯН ПАШОВ &  АННА ПАВЛОВА
ВАРИАЦИЯ ОТ ЦВЕКЛО

СИРЕНЕ С КАШУ И ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ, КРЕСОН, МЕЛБА ТОСТ

Розе 2016 Едоардо Миролио
Розе 2016 Шато Де Берже

ХЛЯБ 100 ЛЕТА ОТ ПЕКАРНА ХАТОРИ

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ЛИМЕЦОВО - РЪЖЕН ХЛЯБ С КВАС ръж 50%, в т.ч. квас, лимец 50%, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, орехи, сушени домати, пушен червен пипер, чесън на прах, риган, хималайска сол

БУТ ОТ ИЗТОЧНОБАЛКАНСКА СВИНЯ С ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ

КРЕМ ОТ ГРАХ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И МЕНТА,

КАЧАМАК С КРАВЕ СИРЕНЕ И ОПУШЕНА СЛАНИНА,

МИНИ ГРАДИНКА ОТ СЕЗОННИ ЗЕЛЕНЧУЦИ, СОС МАРСАЛА 

Сира Sans Barrique 2015 ВИ‘‘Братанов‘‘

 "CREMEUX“ ОТ БЪЛГАРСКА РОЗА С МАРАКУЯ И ДАКУАЗ ОТ ШАМ ФЪСТЪК

Часове гурме-зона: 13:00ч./ 50 места; 16:00ч. / 50 места 

КУВЕРТ 25 лв.

15.04.2018г. Неделя – Шеф ПЛАМЕН ПЕТРОВ & Шеф СТОЯН ПЕНЕВ
АРТИШОК В ГУАЦЕТО ОТ НАХУТ С МИДИ, ПАНЧЕТА И ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ

Jamais Vu Rose 2017 Minkov Brothers wine cellar

ХЛЯБ 100 ЛЕТА ОТ ПЕКАРНА ХАТОРИ

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ БЕЗГЛУТЕНОВ ХЛЯБ С КВАС

нахут 18% - квас, елда 43%, кафяв ориз 39%, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, шарлан, цвекло на прах, кимион, нигела, хималайска сол

ФИЛЕ ОТ ЕСЕТРА

ЗАПЕЧЕНО С ШИСО МАСЛО, ТАПИОКА СЪС СЕПИЯ И ТАЙ КЪРИ

LE PHOTOGRAPHE Rheinriesling 2013 Minkov Brothers wine cellar

МАНГО | КОКОС | МЕНТА

              Часове гурме-зоната: 12:00ч./ 50 места; 15:00ч. / 50 места 

КУВЕРТ 25 лв.

КУВЕРТИ ЗА ЗОНА "РЕСТОРАНТ" СЕ ЗАКУПУВАТ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ФЕСТИВАЛА  В ПЕТЪК СЛЕД 16.00 Ч. ЗА ТРИТЕ ДНИ!

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).