Фестивал на светлината се провежда днес в Обсерваторията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 27.11.2015
596
Днес РИО - Варна, Община Варна, ТО на НТС - Варна и Народна астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" - гр. Варна, организират фестивал, посветен на знанията за светлината и света около нас - на чудесните истини за природата от фотоните до огромната Вселена, а също и на мечтите ни за полети към звездите, съобщиха организдаторите. 

Всички варненци и гости на града са поканени на празника в залите и фоайетата на обсерваторията през целия ден на 27 ноември (петък) 2015 г. 

"Нека се обединят в едно вашите заложби в областта на природните науки, вашето блестящо логическо мислене и оригинални идеи заедно с вашия артистичен, музикален и танцувален талант, вашият художествен поглед, вашите емоции. Направете екипи - ученици с разностранни способности и учители по природни науки. Покажете на съученици и приятели химията, физиката, астрономията и биологията така, че да се влюбят в тях", четем в сайта на обсерваторията.
 
Идеята на организаторите е денят на фестивала да прерасне в празник, към който да бъдат приобщени възможно най-голям брой ученици. Всички, които искат да се изявят, да научат нещо повече, да попеят и потанцуват заедно и да помечтаят. 

Въпреки че конкурсното начало няма да е определящо, най-добрите участници ще получат награди.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).