Фестивалът "Арлекин" ще излъчи за пръв път филм, реализиран от варненски ученици

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:33 / 16.06.2022
1258
Международният фестивал за младежко медийно изкуство "Арлекин“ се завръща с вълнуващо ново издание. От 22-ри до 25-ти юни морската ни столица Варна ще се превърне в домакин на уникалния младежки форум. 

За пръв път, в рамките на фестивала тази година, ще се излъчи игрален филм, създаден от ученици от 8 професионални и хуманитарни гимназии. Заглавието на проекта е  "Музиката в нас“ , а екипът включва: сценарист и режисьор: Йоан Иванов; оператор: Владимир Горанов; монтаж: Здравко Байчев; по идея на Тодор Тодоров.

В главните роли: Георги Мичев, Момчил Панчев, Стоян Стоянов, Тодор Тодоров, Рая Илиева. Авторска музика: Момчил Панчев.

Филмът е копродукция на НПГПТО "М. В. Ломоносов", СПГ "Княгиня Евдокия", ПГД "Елисавета Вазова", ПГО "Княгиня Мария Луиза", НПГПФ, НФСГ и ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров"-Варна и е изработен по инициатива на фестивала "Арлекин".

Още нещо иновативно ще се случи по време на поредицата събития от международния форум. Емблематичният старт на "Арлекин“, който е под формата на празнично шествие, с тържествена програма, ще бъде  излъчен на живо по многокамерен способ с 5 телефона.  Това се прави за първи път в България, като екипът на "Арлекин“ го реализира с подкрепата инж. Добромир Ангелов и оператори от ТУ Варна.  

Както винаги международният фестивал за младежко медийно изкуство "Арлекин“ провокира младите таланти, които може да разгърнат потенциала си във: фотоконкурс на тема "Защо обичам Варна" на място, по време на фестивала; интернационален конкурс за млади репортери или единственият по рода си в България музикален конкурс –спектакъл “Киното –моя любов, моя песен“. 

Както всеки път, така и сега "Арлекин“ очаква специален гост от чужбина, който да представи ексклузивен уоркшоп. Тази година темата на лекциите и практическите задачи е "Гласът в изкуството“ и за да ги представи във Варна от Италия пристига психологът и гласов коуч Дими Йорданова Командучи. За пръв път в България г-жа Командучи ще представи метода DIYO® за анализ и трансформация на вокалните емоции и ще демонстрира практически упражнения за това, че гласът е изкуство за влияние върху себе си и околните.

Международният фестивал за младежко медийно изкуство "Арлекин“ се провежда от 22-ри до 25-ти юни със специалната подкрепа на Община Варна.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).