Фестивалът "Усмихни се, Карин дом" събра 34 558 лв. за терапията на дечица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 26.09.2018
1860
Фестивалът "Усмихни се, Карин дом“,  който препълни за четвърта поредна година градината на Карин дом,  успя да осигури 34 558 лв. за терапията на децата със специални потребности в Карин дом. Фестивалът, превърнал се в любимо събитие на Варна, събра отново малки и големи, предоставяйки възможност за пълноценно време на семействата заедно сред природата в името на една кауза.

Събитието, което се проведе на 15-и и 16 септември беше посетено от над 5 000 варненци и гости на града, които се забавляваха през целия уикенд в компанията на талантливи музиканти, майстори готвачи, имаха възможност да посетят щандовете на изложители със занаятчийски творения, био продукти и здравословни храни. Фестивалът предложи богата програма от забавления за децата, като обърна специално внимание върху образователните, кулинарните и арт заниманията.

И тази година мисията на фестивала бе да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време да призове обществото да бъде по-толерантно към децата със специални потребности и да разбира по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства.

Събитието е едно от най-големите благотворителни събития във Варна и се организира в подкрепа на терапията на децата със специални нужди в Карин дом и по-специално в подкрепа на група "Усмивка“, която е създадена и финансирана вече четвърта година от средствата, събрани от фестивала.

"Искам сърдечно да благодаря от името на целия екип на Карин дом, на всички деца и възрастни, които посетиха фестивала и се забавляваха заедно с нас за каузата. Заедно - готвачи, фермери, занаятчии, артисти, дарители и доброволци успяхме да съберем 34 558 лв.лв в подкрепа на група "Усмивка". Това е една група, която няма еквивалент във Варна и дори в страната, в която подкрепа, терапия и обучение получават деца с комплексни и интензивни нужди и която дава шанс за по-добро бъдеще на тези деца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).