Фестивалът "Усмихни се, Карин дом“ започва утре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 15.09.2017
1827
През почивните 16-ти и 17-ти септември, веднага след началото на учебната година, във Варна отново ще се проведе благотворителният фестивал "Усмихни се, Карин дом", като залогът наистина е голям, а каузата сериозна.
 
Благодарение на всички- гости и партньори на събитието, децата с комплексни и интензивни нужди имат своята група "Усмивка", носеща името на фестивала. За децата от аутистичен спектър и с комуникативни затруднения също бе създадена терапевтична група "Малки+". Вече трета година групите се финансират от средствата събрани на фестивала, което доказва, че варненци умеят да се забавляват добре и същевременно да помагат.
"Понякога зад една крачка, знак или думичка има толкова много труд, упоритост, внимание и мисъл от страна на детето, семейството, специалистите, учителите. Наградата за нас са детските усмивки и техните успехи." - сподели Мариана Николова - директор на Карин дом.

За да бъде събитието забавно за цялото семейство, организаторите са подготвили по-силна фестивална програма от всякога. Безброй детски работилници ще посрещат децата през двата дни (арт ателиета, музикални и литературни работилници, фотография, йога, капоейра, орнитология, настолни игри, търсене на съкровище и скачане с чували, стрелба с лък са само част от програмата). 

Дамите могат да се забавляват в арт зоната със страхотни ръчнонаправени бижута и предмети за дома, уроци по рисуване на чаша вино. За татковците отново ще има кът с крафт бира и барбекю, а фермерски пазар ще посрещне привържениците на здравословното хранене, майстори готвачи ще запретнат ръкави, а лимонадени изкушения ще разхлаждат уикенда. На голямата сцена пред поляната на Карин дом ще чуем "Магията на детското кино" с държавна Опера Варна в събота, и добре познатата ни група PIF в неделя. За всички, които искат да си пробват късмета е предвидена и томбола с чудесни награди.

За първа година в двора ще има разположени фотографски кътове с приказни мотиви. Приказките са и основна тема на тазгодишния фестивал, преминаващ под надслова "Приказна градина". Вратите на събитието отварят в 10:00ч. и в двата почивни дни, а забавленията ще продължат до 21:00ч с късните концерти на сцената. Входът е 2лв като децата до 12г. влизат свободно. Повече информация и цялата програма може да намерите във Facebook на профила на Фестивал "Усмихни се, Карин Дом", както и на сайта www.smile.karindom.org

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).