Фрегата "Дръзки" участва в международно военноморско учение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:02 / 07.11.2017
1568
На 04 ноември 2017 г. приключи военноморското учение на ВМС на Република Турция с международно участие "NEMO TRIALS 2017". 

От 30 октомври в учението заедно с фрегата "Дръзки" участваха и следните кораби и брегови комплекси: фрегата ESPS "BLAZ DE LESO" от ВМС на Испания, турските фрегати TCG "BARBAROS", TCG "FATIH" и TCG "GAZIANTEP", кораби от турската брегова охрана, брегови станции и комплекси за радиоелектронна симулация и измерване на инфрачервено излъчване.
За първи път кораб от българските ВМС взе участие в учения по радиоелектронна борба и отразяване атаките на противокорабни ракети. 

По време на сериалите срещу фрегата "Дръзки" бяха симулирани атаки с различен тип противокорабни ракети. Екипажът на практика отработи действията си по радиоелектронно противодействие и тактическо маневриране за отклонение и защита на кораба от противниковото въздействие.

Големият брой участващи сили, както и интензивността на отработените сериали на море, допринесоха за високата степен на реализъм на тактическия сценарий, повишиха натренираността и професионалната подготовка на екипажа и за пореден път утвърдиха авторитета на българските Военноморски сили в международна среда.

Ръководителят на учението капитан I ранг Нилюфен Чотук от турските ВМС изрази своето задоволство от високото ниво на подготовка и професионализъм на българските военни моряци.

От 7 до 16 ноември фрегата "Дръзки" ще участва в следващото учението на ВМС на Република Турция - "DOGU AKDENIZ 17". По време на това участие, за пореден път екипажът на фрегата ще има възможност да докаже своите възможности, способности и умения пред партньорите ни в НАТО.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).