Френски експерти: Инвестициите в енергийната ефективност на хотелите водят до икономии за тях

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 16.07.2018
1432
Инвестициите в енергийната ефективност на хотели, курорти, комплекси и други по-големи сгради е фактор за дългосрочни приходи и пестене на ресурси за самите тях. Според френския експерт Жан-Пол Оше, председател на Местната агенция по енергия в Южен Бретан, всички по-големи консуматори на енергия ще постигнат конкурентно предимство в сектора, чрез оптимизация на техническите, икономическите и екологичните показатели на сградите и съоръженията.

"Хотелите и като цяло курортните комплекси са едни от големите потребители на енергия и вода, и имат значителни разходи, при предоставянето на качествени услуги на своите посетители. Затова ние насочваме усилията си в предоставяне на услуги за намаляването на екологичния отпечатък и постигането на устойчивост в управлението на оперативните разходи за енергия и вода на такъв тип обекти навсякъде по света“, каза Франсоа Деберг.

Световни хотелски вериги, вече са поели сериозен ангажимент за устойчиво развитие и успяват да достигнат успешно поставените си цели. В следствие на прилагането на мерките за енергийна ефективност, те са намалили потреблението на енергия с над 10%, получили са положителни оценки и сертификати за енергийната ефективност на хотелите си, както и са редуцирали количеството на въглеродния диоксид, изпускан в атмосферата. Резултатите рефлектират и върху подобряване на комфорта и сигурността на гостите на хотелите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).