ГЕРБ - Варна почете жертвите на комунистическия режим

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:26 / 01.02.2019
2255
ПП ГЕРБ - Варна отбеляза 1 февруари – Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Пред паметника, посветен на жертвите на комунизма, който се издига в градинката до Градската художествена галерия във Варна, се събраха общински съветници, членове на младежката структура на ГЕРБ, както и представители на Съюза на репресираните от комунизма. Да сведе глава в памет на загиналите се присъедини и кметът на район "Младост" Христо Христов.

В знак на почит бе поднесен венец от името на ПП ГЕРБ - Варна. Той бе положен пред паметника от най-възрастния общински съветник от групата на ГЕРБ Пейчо Бюлбюлев и най-младия му колега в местния парламент Борислав Нанков. "Това е символичен начин да покажем, че помним и съзнаваме отговорността да предаваме на следващите поколения идеали като свободата, да отстояваме демократичните ценности", коментира Пейчо Бюлбюлев. "Важно е да познаваме историята, за да не допускаме подобни черни страници да се повтарят", заяви на свой ред Борислав Нанков.

Сред присъстващите бяха и общинските съветници от групата на ГЕРБ Юлияна Боева, Милена Димова, Надя Георгиева, Славчо Славов, Димитър Колев и Николай Малев.

Днес се навършват 74 години от най-масовото произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната ни. 1 февруари 1945 г. е денят, в който посрещат смъртта регенти, депутати, офицери, министри, общественици, жертви на Народния съд.

Този ден се отбелязва официално в България от 2011 г. насам, когато датата бе утвърдена от правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).