Гергов във Варна: Склонен съм на компромис, но не и на подарък за "Дупката"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
12:07 / 16.05.2016
6218
Склонен съм на разумен компромис, но не и на подарък. Това заяви пловдивския предприемач Георги Гергов на среща с министъра на културата Вежди Рашидов във Варна по повод съдбата на т.нар. "Дупка" в центъра на града, земята на която е негова собственост, предаде репортер на Varna24.bg.

"9 години се точи тази сага. На всякакъв компромис съм склонен, но не и на подаръци, тъй като съм вложил много пари тук. Бяхме го почнали преди 4 години с г-н министъра Симеон Дянков и с бившия кмет. Тогава съборих магазините, за да махнем това петно на центъра на Варна, тая грозотия. Щом не мога да строя, значи трябва да се търси решение на имота, затова съм тук. Заемът от Булбанк е 5 млн. евро за този имот. Купих от Петя Славова 42 %. Тук кой ли не беше собственик: Арменци, евреи, българи, реститути... Всички съм ги овъзмездил. Не казвам, че това ще искам, искам да чуя вариантите. Щом съм тука, значи съм "за"., каза Георги Гергов преди срещата с кмета на града Иван Портних, който ще предложи варианти на бизнесмена. 

"Трябва да вземем решение, за да предложим нещо нормално на г-н премиера Бойко Борисов относно този тежък проблем за Варна. Имаме делови разговор с кмета на града. Отдавна търсим решение на този проблем, нарочно минахме по главната улица, това е идеален център. Донесохме малко снимки на софийското ларго, за да видите какво може да се случи и по ларгото на Варна, ако се вземе решение. Центърът на града трябва да е център. Тук навлязохме в един параграф 22, който е труден казус. Знаете в Пловдив същия казус имаме с тютюневия комбинат. Човекът не е виновен че е инвестирал пари. Господ обаче е дал едни неща на Варна, които ние по закон не можем да направим друго, освен по европейски проекти да ги превърнем в градска среда", допълни министър Вежди Рашидов.

Бъдещето на "Дупката" ще стане ясно малко по-късно днес, когато след тристранната среща между министъра, кмета на Варна и Гергов бъдат оповестени и вариантите. 

Виж коментарите (7)

Още по темата (53):
29.02.2024 Благомир Коцев с новина, която варненци чакат от четири десетилетия
09.01.2024 Кметът на Варна: Ще има широко публично обсъждане и дори местен референдум относно "Дупката"
02.03.2021 Експерт: Очакваме за Деня на Варна с публично обсъждане да бъде избран най-добрият проект за Дупката
22.10.2019 Запознайте се с Топ 3 предложенията на експертите и гражданите за Дупката
07.10.2019 Варненци не искат мол или хотел на мястото на Дупката! Ето какво е масовото желание
06.10.2019 Обявяват какво искат варненци на мястото на Дупката в центъра на града
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).