Гледаме най-дългия "лъвски" скок на варненския плаж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:23 / 17.07.2017
1400
В деня на сто и осемдесетата годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски, 18 юли от 19 часа в района на 4-та буна на варненския плаж, Организация на българските скаути подготвя провеждане на надскачане, за да видим кой ще грабне титлата за най-дългия "лъвски" скок. Скаутите естествено са приготвили и много други забавни игри на открито.

Васил Левски е роден на 18 юли 1837 г. в Карлово. В църковните регистри е записан под името Васил Иванов Кунчев, но историята ще го запомни с още дузина имена, две от които ще останат безсмъртни - Васил Левски и Апостола. В източниците се срещат различни сведения, свързани с произхода на прозвището Левски. В народната памет като най-възприето и разпространено е даденото от идеолога на нашата национална революция Георги Стойков Раковски по време на Първата Белградска легия, когато Васил Иванов Кунчев прескочил дълбок, широк и дълъг изкоп затруднил другите легисти, които не могли да го прескочат. Тогава неговият скок бил наречен "лъвски".

Младежки информационно консултантски център "Скаут" Ви кани да се включите в празника и да споделите радостта от това да бъдем заедно в този важен за всички българи ден и да се насладите на позитивната енергия, която ще изпълни плажа! Нека заедно да отбележим годишнината от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски.

Ще имате възможност да се запознаете и с предстоящата програма, която скаутите са подготвили за летните ваканционни дни. Инициативата се реализира с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Общински фонд "Култура" като част от проект - "Пилотно въвеждане на вечерни и нощни дейности за млади хора в МИКЦ "Скаут".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).