Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Големи джазмени идват във Варна за Европейския музукален фестивал
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 03.04.2014Коментари (0)571
©
Брас асоциация идва за пръв път във Варна в пълен състав от 19 музиканти в проекта "The Art Of Big Band" ("Изкуството на биг бенда") на пианиста и композитор Ангел Заберски. Джазмените ще изпълнят със звук Зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 11 април от 19 часа. Мащабният проект слага финалната точка на Европейския музикален фестивал Варна 2014, който се организира от музикална агенция "Елит мюзик" и фондация "Елит - ЛИК" в партньорство с "Кантус Фирмус" и Община Варна и е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

"Тук не говорим за малка формация от двама до трима души или така нареченото комбо, а става въпрос за един голям отбор, една голяма машина, в която всички свирят като един. То това е всъщност моженето на биг бенд оркестрите - не се залага толкова на соло изпълненията, на солиста да се покаже като солист, колкото на това да се покаже как целият отбор може да музицира едновременно", казва Ангел Заберски. Брас асоциация и проектът "The Art Of Big Band" са един от безспорните хитове на родната джаз сцена от последните години.

Солисти на формацията са водещи брас изпълнители като тромпетиста Михаил Йосифов, тромбониста Вили Стоянов, алтсаксофонистите Димитър Льолев и Денис Попстоев, както и невероятният перкусионист Стоян Янкулов - Стунджи. Ключова заслуга за индивидуалния облик на Брас асоциация, умело смесващ шоу с висок професионализъм, има нейният ръководител Ангел Заберски, който създава специално за формацията авторска музика в широк стилов диапазон - от чистия суинг и бибоп до най-съвременните течения в джаза. Освен музика на Заберски ще прозвучат пиеси на емблематични автори като Каунт Бейзи, Тед Джоунс, Боб Брукмайер.

Брас асоциация присъства и в афиша на големите фестивални джаз проекти, и в клубния живот с атрактивни изяви в популярни места като Sofia Live club, Studio 5. Бендът свири с известния немски джаз състав De Phazz, както и с един от най-добрите интерпретатори на Синатра - Монти Айдем. Има съвместни концерти с Хилда Казасян, Васил Петров и Орлин Павлов.

Билетите за концерта са на цени от 20 и 30 лв., има и ограничен брой VIP места от 40 лв. Продават се на касата на ФКЦ. За информация - тел. 052 390 801.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: