Големите котки в зоопарка на Варна никога не са били по-близо до посетителите

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:53 / 15.09.2022
2009
Огромна промяна откриват посетителите във варненския зоопарк след ремонта на местообитанията на големите котки, установи репортерска проверка на Varna24.bg

Царствените лъвчета, които пристигнаха като игриви бебета, а днес са респектиращи млади обитатели, могат да бъдат наблюдавани почти като на сафари в Африка, докато се препичат на слънце в новия си открит и просторен дом.

Тигърът пък е на едно стъкло разстояние от любопитните погледи на посетителите и в удобен момент може да си направите вълнуващо селфи с него, без дори да личи, че между вас и хищника има преграда.  

За обитателите в любимото на деца и възрастни кътче, се грижи екип от млади специалисти. Д-р Михаил Василев е едва на 26 години, но се справя отлично с грижата за животните и опазването на тяхното здраве. Младият специалист споделя, че след ремонта животните се чувстват много по-добре. Той обаче сподели притесненията, за които граждани сигнализираха медията ни, че обитателите са стресирани от силния шум, който идва от околните заведения и развлекателни центрове на открито, които са разположени в Морската градина, както и от интензивният автомобилен трафик по близкия булевард. 

Освен ново местообитание за големите котки, зоопаркът вече разполага и с уникална люлка, която да бъде ползвана и от деца със специфични потребности. За нея разказа Пламена, уредник на зооколекцията.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).