Google ще предава на живо от операционната на МБАЛ "Св. Анна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 22.10.2015
1013
Смяна на раменна става ще се предава на живо през "Google - Italia" в цял свят, от операционната зала на варненската болница "Св. Анна" в петък. Оперативната интервенция ще извърши д-р Луиджи Фантазия - водещ специалист в ендопротезирането на раменна става, заедно с екип от университетската клиника по ортопедия и травматология във варненската болница - доц. д-р Руслан Попстефанов, ръководител на Катедра "Ортопедия и травматология", д-р Ивайло Митковски и д-р Николай Коларов - асистенти към катедрата.

На пациента, който е със значително износване на ставата, ще бъде поставена безплатно модерна раменна протеза от модел, който ще се имплантира за първи път в България. Изкуствената раменна става е предоставена от фондация "Черноморско-Средиземноморска медицинска академия", на чиято поредна инициатива "Work together" ортопедичната клиника в МБАЛ "Св. Анна" ще бъде домакин.

Запис и предаване в реално време на уникалната операция ще бъдат направени и от телевизионния канал на Медицинския университет. Интервенцията ще може да се наблюдава в аудиторията на МБАЛ "Св. Анна" и в учебния център на Медицински университет - Пловдив в рамките на провеждащия се там по същото време международен учебен курс по ортопедична анатомия - също инициатива на фондация "Черноморско-Средиземноморска медицинска академия".

Раменното протезиране в България все още е в началото на развитието си, поради високата цена на протезите, които към момента се заплащат изцяло от пациентите. Ортопедичната клиника в МБАЛ "Св. Анна" е амбицирана да върви в крак със световните тенденции в раменното ендопротезиране и с тази on-line операция ще сложи началото на въвеждането в клиничната практика на още една специална ендопротезна конструкция, обясни дни преди демонстрационната операция доц. Руслан Попстефанов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).