Горските помагаха за гасенето на 4 пожара във Варненско през юли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:39 / 01.08.2017
1108
Пет пожара са регистрирани през изминалия месец на територията на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Всички инциденти са причинени в резултат от човешка небрежност, като два от тях са възникнали вследствие на безотговорно хвърлени неизгасени цигари.

Благодарение на бързата реакция на горските стражари и на служителите на Районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" при юлските пожари, обхванали обща площ от 5 дка, са горели само сухи треви.

Четири от инцидентите са станали в обхвата на ДГС "Варна" - три край варненския квартал "Виница" и един в землището на град Аксаково. Петият низов пожар е възникнал в боров масив на територията на ПП "Шуменско плато".

В рамките на миналия месец на телефон 112 са получени 18 сигнала за огнени инциденти, като четири от тях са за горски пожари.

От началото на годината до края на юли в обхвата на Североизточно държавно предприятие са регистрирани общо 13 пожара. Всички са низови, а общата площ, която са обхванали, е 71 дка, отчитат още от СИДП.

Горските стражари апелират гражданите да бъдат внимателни при боравене с огън и напомнят, че глобата за запален огън на открито на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горите е 500 лв. Същата санкция се налага и за палене на огън в горски територии извън определените за целта зони на държавните горски и ловни стопанства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).