"Градски транспорт" ще възкресява тролей №86

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:29 / 03.08.2010
6267
"Градски транспорт" ще прави опити да възкреси тролейбусната линия №86. Тролеят би могъл да обслужва маршрут между "Аспарухово" и спирка "Почивка". От общинското дружество се обърнали с искане за средства към постоянната комисия "Транспорт" към Общинския съвет. Впечатление прави, че от фирмата изрично посочват, че за да се реализира идеята ще трябват нови или употребявани тролеи.

Те обаче не упоменават нито колко ще са необходими, нито каква би била приблизителната им стойност. По предвижданото трасе имало съществуващи 44 стълба. За ремонта им, както и на самата контактна мрежа трябвало да се намерят 425 658 лв. Средствата са част от общо 1,12 млн. лв., нужни на дружеството за цялостен ремонт на контактната мрежа на тролеите в града.

Тези пари са непосилни за общинския бюджет в условията на тежка финансова криза, коментира председателят на комисията по транспорт и съветник от партия "Отечество" Красимир Маринов. Той добави, че дружеството предлага още да бъде променен маршрутът на тролейбусна линия №88 - от "Аспарухово" към "Владиславово". Идеите са добри, тъй като трябва да се търси решение на въпроса с транспорта към южните части на Варна, подчерта Маринов. Въпреки това той остана твърд в решението си да не натоварва допълнително бюджета на общината. Колегите му го подкрепиха и не допуснаха корекция в парите за транспорт, които възлизат на 9,1 млн. лв.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).