"Хидрострой": Около 6 часа са нужни, за да стигне водата до всички потребители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:18 / 14.12.2018
4425
Трети ден продължава сухият режим в центъра на морската столица и южните квартали. Водоподаването се очакваше да бъде възстановено днес в 05.00 часа, но бе удължено с още няколко часа. Причината за спирането е ремонтът на бул."Васил Левски" и изграждането на връзки на магистрален водопровод. 

Заварките по новия тръбопровод са приключили. В момента се прави допълнително укрепване, съобщи за Дарик Николай Пашов, изпълнителен директор на "Хидрострой" – фирмата изпълнител на ремонта.

Укрепването е по настояване на оператора "ВиК-Варна" и се  налага заради тежестта на водата, която е от 16-18 тона при новата свръзка. Около 10.00 часа се очаква подаване на вода в системата. Около 6 часа са нужни, за да стигне водата до всички крайни потребители. Николай Пашов увери, че по тръбата се е работило 50 часа без прекъсване.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).