Хиляди доброволци чистиха природните паркове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 23.05.2009
1216
Над 2 000 доброволци подкрепиха инициативата Национален ден на природните паркове на международната природозащитна организация WWF и почистиха на 11-те природни парка на България в съботния ден.

Доброволците почистиха от отпадъци и обновиха маркировката и инфраструктурата на някои от най-популярните туристически маршрути и места за отдих в България. За всички тях са осигурени инструменти, чували за боклук и ръкавици, а координатори от WWF България ръководиха акцията.

Тенис-звездата Маги Малеева, телевизионният и радио-водещ Ники Кънчев, заедно с посланика на Великобритания г-н Стийв Уилиямс и „представляваха" Природен парк „Витоша".

Инициативата Национален ден на природните паркове на WWF се организира за втори път, като първото й издание беше през 2007 година. Освен почистването на парковете, сред целите на проекта е популяризиране на отговорното поведение сред природата и дейностите по опазване на околната среда на България.

Природните паркове в България - „Витоша", „Рилски манастир", „Златни пясъци", „Врачански Балкан", „Русенски Лом", „Странджа", „Шуменско плато", „Българка", „Сините камъни", „Персина" и „Беласица" представляват най-голямата защитена територия в България и са сред най-предпочитаните туристически обекти в страната, които годишно се посещават общо 10 милиона пъти от стотици хиляди туристи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).