Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хотелиери и ресторантьори на среща с Красимир Каракачанов във Варна: Разчитаме на ВМРО за мерки в туризма!
Автор: Пламена Николова 13:41 / 02.04.2021Коментари (0)3288
©
Актуалните проблеми в туризма и възможните спешни решения за спасяването на сектора обсъди лидерът на ВМРО и водач на кандидат депутатските  листи във Варна и Плевен, Красимир Каракачанов на среща с представители на хотелиерския бранш във Варна. Именно патриотите бяха тези, на които дължим спасителните мерки в туризма и това е причината да поискаме отново съдействие от вас, каза по време на срещата председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация, Георги Щерев.

Приоритетните мерки за бизнеса и спасяването на сезона връчиха представителите на бизнеса на Каракачанов. Сред основните проблеми са затрудненията с банковото кредитиране,  визите за граждани на страни извън ЕС, засилване на родната туристическа реклама.   Разгледал съм подробно Вашата програма. Смятам, че много добре сте заложили нещата, съвпадат с много от нашите идеи, отвърна Щерев. Смятаме, че подходът Ви е правилен, коментира още Щерев.  

Каракачанов припомни приоритетите в програмата на ВМРО по отношение на туризма  -    усилията на ВМРО за въвеждане на ваучери за почивка за всеки български гражданин в български хотели и курорти. Това, което ще направим от първите дни в 45-ото НС, е да говорим за ваучери за всеки гражданин, а не само за хората на първа линия, както е досега, заяви той. Като постоянна мярка за бранша ще бъдат замразяването на ДДС  на 9 процента в бранша и субсидирането на чартърните полети.  

От браншовата организация предлагат още хотелите да бъдат обезщетени с 30% от спада на оборота им за съответния период. По този начин местата за настаняване в дестинациите, които бяха по-малко засегнати от кризата ще получат и по-малки компенсации за сметка на сезонните и градски хотели. 

Щерев подчерта, че без осигуряване на ликвидни средства за старт на летния сезон и без удължаване на облекчените условия по старите заеми, голяма част от хотелите това лято няма да отворят, а някои може и да фалират. 

Освен това хотелиерите поискаха и да се намалят концесионните такси, като това да кореспондира и със съществено по-ниски цени на предлаганите услуги като чадъри и шезлонги.  " Нужно е и държавата да помисли за програми обезщетения и преквалификация на сезонните работници, за да се запазят подготвените кадри . Защото дори и собственикът на хотел да дава висока заплата, ако работникът е зает само три месеца в годината, а през останалото време не получава и стотинка, той напуска сектора и търси друго препитание", обясни Щерев. Като едни от сигурните участници в следващия парламент искаме регулярни срещи за да може тези предложения да бъдат облечени в законодателна форма и държавнически решения, бе позицията на хотелиерите на срещата с Красимир Каракачанов. Предложенията на бранша ще бъдат синтезирани и веднага след изборите ще започне работата по тях, стана ясно по време на срещата.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: