Христо Бойчев: Защо след всеки дъжд улиците във Варна са непроходими

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:29 / 21.03.2018
1694
Следи ли Общината за липсващите решетки по отводнителните шахти, почистват ли се системно деретата и вземат ли се превантивни мерки за избягване на бедствени ситуации и наводнения на територията на общината? С тези въпроси се обърна към кмета на града днес общинският съветник Христо Бойчев, предаде репортер на Varna24.bg.

"След всеки дъжд улиците във Варна се превръщат в реки и стават неизползваеми за пешеходците, на места и за автомобили. Питането ми е относно поддръжката на дъждовните шахти и канализацията. Въпросът е насочен към администрацията, тъй като тези шахти са част от уличната инфраструктура и съгласно общинска наредба за тяхното почистване и поддържане е отговорна общината. В районите "Владиславово" и "Младост" освен пропадането на дъждоприемни шахти, на много места липсват и капаци. На място на тези липсващи решетки шофьори набиват клони и драки като предпазно средство срещу пропадането на автомобили. Водостокът до ул. "Стоян Заимов" на територията на район "Одесос“  трябва да бъде почистен в спешен порядък. В район "Аспарухово" има нанос на ул."Моряшка“ откъм морето. Затова питам разполага ли общината с пълен опис на счупени и липсващи решетки на шахтите, почистени ли са деретата, охранителните канали и каналите в града? Колко са заложените средства за проекти и хидроложки проучвания на деретата? Каква превантивна дейност извършва общината с цел избягване и редуциране на риска от евентуални бъдещи бедствени ситуации?", каза Бойчев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).