Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Христо Калчев, "Републиканци за България": Варна има нужда от привличане на нови компании, развиващи кораборемонта и корабостроенето!
Автор: Пламена Николова 09:04 / 30.03.2021Коментари (0)3274
©
Христо Калчев е на 45 г. Възпитаник е на ВИНС- Варна, със специалност “Финанси и банково дело". От 21 години развива частен бизнес в сферата на вноса и търговията с мебели за хотели и заведения. 8-ми в листата на “Републиканци за България" в 3-и МИР - Варна.

- Г-н Калчев, “Републиканци за България" подчертават често, че са първата политическа партия в тази предизборна надпревара, която структурира управленската си програма и то с конкретни секторни политики за развитието на страната, и ги оповести публично. Защо това е толкова важно за Вас?

- Защото е категоричен показател за това, че сме отговорни, компетентни и решителни в намеренията си да налагаме отговорни политики, които ще работят в интерес на сънародниците ни и страната ни.

- Сматате ли, че са възможни ефективни политики в социалната сфера, например, без да има работеща иконимика?

- Разбира се, че работещата икономика е солидният фундамент, върху който трябва да се гради. Твърдя, че ние - “Републиканци за България", в секторната си политика имаме изключително ефективни мерки.

- Какви са те?

- В нашата програма ние поемаме ангажимент да работим за изграждането на сигурна и предвидима във времето бизнес среда, да създадем устойчив бизнес климат, условия за стимулиране на нови инвестиции и насърчаване на предприемачеството. Нямаме съмнения, че това ще доведе до откриване на нови работни места и възможности за професионална реализация. В програмата ни е заложено създаване  на повече гаранции и допълнителни възможности за "рисково" финансиране във връзка с развитието на микро, малкия и среден бизнес, в това число - семейният бизнес, защото те са гръбнакът на икономиката. Ще настояваме за т.нар "ускорена амортизация" на производствените мощности на частните производители, за да бъде засилен процесът на подмяна на остарелите и неефективни машини  с нови такива, което ще подобри конкурентноспособността на българското производство. Друга точка  от тази програма е подпомагане и стимулиране на самонаетите лица, работещите от дома и хората със свободни професии чрез програмите на гаранционните и рискови фондове. Не на последно място предлагаме финансиране на проекти, свързани с развитието на социалната инфраструктура, социалните предприятия, образование, култура, чрез въвеждане на финансови инструменти, осигурени от фонда Invest EU за периода 2021-2027 г.

- Знам, че управленската програма на парламентарни избори е преди всичко рамкова, но не мога да не Ви попитам какво могат да очакват като иконимическа подкрепа от депутатите на “Републиканци за България" живеещите във Варненска област?

- Икономическото развитие на Варна и региона е до голяма степен свързано с транспортните връзки на областта с останалите части на страната. Категорично довършването на АМ"Хемус", а също така изграждането на магистрала "Черно море", биха довели до подобряването на икономиката и туризма на Варна. Изграждането на втори мост над варненското езеро ще подобри връзката на централната част на града с южната част на Варна, а от там ще улесни придвижването на варненци и гостите на града, особено през летните месеци. Варна има нужда от привличане на нови компании, развиващи кораборемонта и корабостроенето, защото в този сектор преди години работеха голяма част от домакинствата. Относно развитието на туризма, смятам го част за незаменима част от икономиката на града и мисля, че е необходимо изграждането на модерно яхтено пристанище с всички свързани с това удобства  - така, както е във всички големи пристанищни, туристически градове по света, защото Варна изостава дори и в това отношение от Южното ни черноморие. Безусловно са нужни и мерки за стимулиране на селския туризъм и хотелиерството по черноморието в посока Румъния /Шабла,Тюленово,Каварна/,които са изоставащи в момента. Всичко това ще генерира приходи както за домакинствата, така и за държавата като цяло.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: