Христо се яви в съда с трима адвокати, те изказаха фрапиращи доводи

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:21 / 13.03.2019
4612
Състав на Варненския окръжен съд потвърди решението на колегите си от Районен съд Варна, с което на Христо Христов се налага мярка "задържане под стража", предаде репортер на Varna24.bg.

Мотивите на съда са, че въпреки постоянния си адрес, трудова заетост и ангажимент към 17-годишната си дъщеря Ванеса, има предпоставки бащата да извърши ново престъпление, предвид множеството сходни случаи на домашно насилие, за които вече е заставал пред съда.

Ето какво каза днес Христов пред съда, преди да бъде произнесено решението:

"Всичко, което се случи беше огромен кошмар за мен. Обичам децата си и се боря за тях вече 5 години след развода, както и преди това. Девора е най-голямата ми слабост, може би това я направи проблемно дете. Когато дойде да живее при мен, тя сама наруши забраната. Тогава ми разказа, че е била подложена от майка си на домашно насилие. Заболя ме, затова я оставих да живее при мен. Пуснахме няколко жалби от нейно име. Семейният бизнес е на нейно име. Агресията се отключи, когато разбрах, че за пореден път ме обира, а на телефона и видях да се изписва "Дилърката". Имам съмнения, че дъщеря ми също продава наркотици. Мразя наркотиците. Всичко това ме доведе до състояние на афект. Грижил съм се и преди това да взема мерки за психическото си състояние, посещавах курсове дори против домашно насилие. Искам да уважите жалбата ми и да ме пуснете под парична гаранция или домашен арест, тъй като хотелът ми е в ремонт, трябва да го подготвим за летния сезон. Дъщеря ми Ванеса е сама, трябва да се погрижа и за нея. Освен това имам и дискова херния, която се влоши. Две седмици в ареста ми помогнаха да осъзная грешката си и обещавам да съдействам на разследването и да не се укривам".

Христов се яви в съда с трима адвокати, които в защитната си реч настояваха клиентът им да бъде пуснат под парична гаранция или под домашен арест. 

"Христо е кръстил хотелът си на Девора, смятате ли, че този човек не обича дъщеря си? Бил е провокиран от бившата си съпруга да извърши това деяние. Много е лошо, когато във войната между родителите се използва най-милото-децата. Те се превръщат в оръжие и заложници. Той е поискал Девора да живее във Варна при него, за да повиши тя успеха си, записал я е даже на курсове тук", обясни пред съда един от защитниците. 

Varna24.bg научи, че Девора за пореден път задига пари от семейния бюджет. Всеки път девойката изчезвала след кражбите. С откраднатите 2000 евро баща й трябвало да плати на работниците за ремонта на хотела. Когато отишъл да вземе от парите, установил, че те липсват. Момичето често било неадекватно, на моменти напълно заключено в себе си, на моменти буйно и агресивно. Това навело на мисълта Христо, че са намесени наркотици и провокирало бащиния гняв. 

Хора, близки на бащата твърдят, че "целият цирк" бил скалъпен, за да бъде изнудван за пари. 

Как коментира адв. Васил Василев, един от защитниците на Христов, решението на съда и новите обстоятелства, вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
28.01.2020 Условна присъда за Христо, ошамарил непослушната си дъщеря Девора
13.03.2019 Бащата-бияч в съда: Агресията към Девора се отключи, когато видях в телефона й контакт "Дилърката"
13.03.2019 Бащата-бияч обжалва задържането си
05.03.2019 Пращат Девора в кризисен щаб във Варна
05.03.2019 Адвокатът на Христо: Девора е пуснала жалба срещу майка си за домашно насилие, била бита с точилка!
05.03.2019 Сестрата на пребитата Девора: Тя е проблемното дете в семейството, всичко е преувеличено
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).