Художници от 7 държави на Международен пленер за изящни изкуства във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:42 / 03.08.2012
1273
"Международният панаир на занаятите и изкуствата е неделима част от богатото Варненско лято. Съчетаващо традициите и съвремието в изкуството, това събитие допълва палитрата от прояви, с които Варна се гордее и на които се основава кандидатурата й за Европейска столица на културата.", с тези думи кметът на Варна Кирил Йорданов започва подкрепящото си писмо.

Международният пленер на изящните изкуства Варна 2012, се организира в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата.

Днес, 3 август 2012г., се слага началото на ежегодни варненски срещи, в които автори от цял свят ще говорят на един език - езикът на изкуството.

Ето и имената на творците:

Професор д-р Вячеслав Бабияк - Русия, Дъглас Стубер САЩ, Куанг Сук Корея, Яниз Мухвич Словения, Георге Андрееску Румъния, Сергей Бендер Русия, Екатерина Евдокимова Русия, Луиза Кала Румъния, Камила Лонг Франция, Жана Андрееску Румъния, Наталия Захарова Русия, Николай Русев България, Марина Варенцова-Русева България

Областният управител на Варна - Данчо Симеонов също сподели за първия пленер:

"Участието на изявени художници от много държави предава на това събитие европейско измерение. Като областен управител, изразявам своята подкрепа на тази колоритна проява утвърждаваща гр.Варна, като гостоприемен домакин на големи международни събития."

Международният пленер за изящни изкуства ще завърши с благотворителна изложба, която ще бъде открита на 9 август в галерията на Радио Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).