Хванаха Жоро Бенката, направил серия кражби във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:26 / 10.09.2021
1731
Полицията във Варна арестува мъж, издирван за серия от взломни кражби на магазини и заведения. Той беше обявен и за общодържавно издирване.

33-годишният крадец, известен като Жоро Бенката, е задържан при акция на органите на реда във Варна. Срещу него има образувани общо 7 досъдебни производства, предаде bTV.

 

През последните дни той беше усилено издирван из целия град, след като записи от охранителни камери запечатаха как без притеснение и без да крие лицето си влиза в бар и сладкарница.

"Тепърва предстои още работа, действията ни продължават", коментира пред медията инспектор Делян Неделчев.

"Лицето не е оказало съпротива при задържането, всичко е минало благополучно“ коментира Стоян Енев.

От прокуратурата съобщиха, че той е с обвинения за две кражби, но не и тези, за които е заснет. Едната кражба била извършена на 17 август 2021 година, когато мъжът проникнал в магазин за спортни стоки и противозаконно отнел тонколона. А втората била осъществена на 2 септември от кафе – бар. При този случай обвиняемият взломил вратата на заведението и откраднал два преносими компютъра и два мобилни телефона. 

Към момента мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Варна. В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него – "задържане под стража“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).