И този здравен министър обеща нови линейки за спешните медици във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
07:34 / 30.07.2013
1025
За спешните медици във Варна ще има нови линейки и техника. За целта ще се търсят пари по европейски проекти, съобщи днес в морската столица министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Предстои да се създаде работна група в здравното министерство, която ще пише стратегия за спешната помощ в държавата, обясни тя.

По думите на министъра, общинските болници ще останат базисна медицинска помощ. Те ще служат за полагане на първа помощ, грижа за пациентите със заболяване, които не изискват по-висока технологична диагностика и терапия.

"Писането на новата здравна стратегия започна малко късно. Тя трябваше да започне още в началото на годината и е необходим документ за кандидатстване на България за следващия програмен период за сектор "Здравеопазване", каза министърът. Основните приоритети са спешна помощ, образование и развитие на човешките ресурси, като се има предвид всички работещи в системата на здравеопазването.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).