Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ИТ индустрията отпуска стипендии за обучение във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:19 / 11.07.2016Коментари (0)943
© Varna24.bg
Две от най-големите международни ИТ компании във Варна стартират съвместно сътрудничество с "Висше училище по мениджмънт" (ВУМ) за обучение на млади компютърни и софтуерни специалисти в нова специалност "Софтуерни ситеми и технологии". Този съвместен проект стартира в отговор на изострящата се и все по-осезаема липса на висококвалифицирани ИТ специалисти на пазара на труда.

Инициативата на ВУМ ще даде възможност на други водещи компании от ИТ сектора да участват в обучението на бъдещите си кадри. По този начин партниращите компании ще съумеят да привлекат липсващите им софтуерни инженери и ще мотивират повече млади хора да се профилират в ИТ индустрията.

Програмата дава възможност на настоящи и бъдещи студенти, записали се в специалността "Софтуерни системи и технологии" към ВУМ, да получават стипендии за обучение до 1000 евро за семестър, както и възможност за стаж и работа в партниращите компании, още по време на следване.

Не на последно място, към момента тече процес на валидация между ВУМ и дългогодишния им академичен британски партньор - университетът Кардиф Метрополитен (Cardiff Metropolitan University) за придобиване на двойна бакалавърска диплома (българска и британска) по специалност "Софтуерни системи и технологии".

Основен акцент в обучението по специалността ще бъдат най-актуалните програмни езици, операционни системи и управление на структури от данни, софтуерна архитектура и др. Самата програма се синхронизира ежегодно с други подобни програми на водещите технологични международни институти в САЩ. В допълнение, преподавателите са доказани специалисти от ИТ сектора, както и авторитетни научни изследователи от областта на софтуерните технологии, в това число: главен отговорник по сигурността на данни (CISO), ИТ директори на британска и българска компания, управляващият директор на Global Institute for IT Management, единственият сертифициран с титла за "Етичен хакер" (Ethical Hacker) в България и др. Директорът на програмата по софтуерно инженерство на ВУМ - д-р Николай Райчев е най-цитираният автор в света в областта на квантовите изчисления за последните месеци, според ResearchGate. Oсвен това е и единственият български учен получил покана като лектор в областта на компютърните науки от най-голямата професионална организация в света с основна цел развитието на технологичните нововъведения и върховите постижения в полза на човечеството -"Институт на инженерите по електроника и електротехника" (IEEE).

Завършилите тази специалност студенти могат да се реализират като софтуерни инженери, разработчици на софтуер, мрежови администратори и бизнес анализатори в различни организации.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: