Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ИУ-Варна ще гради Спортно-рекреационен комплекс в района на Варненското езеро
Автор: Екип Varna24.bg 14:58 / 19.07.2016Коментари (0)1762
©
Новините днес сподели проф. д-р Пламен Илиев – Ректор на ИУ
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес Академичното ръководство на Икономически университет - Варна обяви за приключил 2-годишния период на адаптация към новите демографските проблеми в страната, свързани с намаляване на броя на кандидат-студентите.

Проф. д-р Пламен Илиев - Ректор на ИУ-Варнасподели, че "...периода е труден, но ние го предвидихме" и благодарение на предприетите "меки" мерки от ръководството, университетът достигна миналогодишния брой кандидат-студенти и може да се похвали с увеличен пазарен дял от 1.5% процентни пункта. Специалност "Туризъм" е с най-висок интерес - двойно повече кандидати за обявените 120 места държавна поръчка. Този интерес според проф. д-р Пламен Илиев може да се окаже начало на нова тенденция.

Ръководството запозна аудиторията и с новите инвестиционни проекти на Икономически университет - Варна, които предстои да бъдат реализирани:
В началото на 2017 г. ще започне проектиране и поетапно строителство на Спортно-рекреационен комплекс в района на Варненското езеро с капацитет 20 000 кв.м разгърната застроена площ, включващ изграждане на сграден фонд за работа и отдих на преподаватели, адм. офис, блок за хранене и база за развитие на водни спортове, както и яхтено пристанище.

Сградата Корпус 3, на Икономически университет - Варна, на бул. "Сливница" е обновена и реставрирана, предстоят довършителни вътрешни ремонтни дейности, които възлизат на инвестиции за около 1 млн. лева - собствени средства и бюджетно финансиране от МОН.

Следващият проект е създаването на "Студентска улица" - 1 етаж на сграда Ректорат, с всички услуги за студенти на едно място - книжарница, кариерен център за студенти, офис за студентски стипендии и общежития, университетски културен център, банков офис, офис на студентски съвет, нова конферентна зала.

За началото на тази учебна година 2016/2017 г. е планиран и новия социален проект "Заедно за иновативно образование" в Корпус 2, ул. "Евлоги Георгиев" № 24, адресиран към частните образователни структури. Идеята е да се осъществи ефективна социална връзка между предучилищното, училищното, колежанското и университетското образование. 

Чрез този проект Академичното ръководство на Икономически университет - Варна цели да активизира търсенето на образователната си услуга и да осигури безплатно обучение на децата на студенти, преподаватели и служители.
Проф. д-р Пламен Илиев обобщи, че се мисли в посока развитие и утвърждаване на мястото на ИУ-Варна сред университетите в Европа, създаване на условия за качествено обучение и не само - изграждане на млади, успешни личности, с креативни решения и нестандартното мислене.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: