ИУ-Варна със семинар "Политики на Европейския съюз в областта на научните изследвания и иновациите"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:28 / 30.07.2021
1271
Работен семинар на тема "Политики на Европейския съюз в областта на научните изследвания и иновациите: "Хоризонт Европа“ и ролята на европейските съвместни предприятия“ ще се състои на 2 август 2021 г. в Икономически университет – Варна. Гост-лектор ще бъде доц. д-р Евгени Евгениев – първи секретар, сектор "Наука“, Постоянно представителство на Република България към ЕС, гр. Брюксел, Белгия.

Семинарът ще акцентира върху съществената роля на "Хоризонт Европа“ (рамковата програма за научни изследвания и иновации на ЕС за 2021 – 27 г.), лидерската позиция на ЕС, както и насочеността на европейски съвместни предприятия към стратегически области на научните изследвания, иновациите и технологиите в сферата на транспорта (въздушен и ж.п.), информационните и комуникационни технологии, интелигентните мрежи и услуги, високопроизводителните изчислителни технологии, здравеопазването, биотехнологиите и чистия водород. От пролетта на 2022 г. европейските съвместни предприятия ще организират конкурси (с директно финансиране от Брюксел) и се очаква да се генерира бюджет за публично-частни партньорства в размер на над 30 млрд. евро.

Форумът ще бъде открит от д-р Х. Као – ръководител на отдел "Стратегии и политики“ в Huawei за ЕС със седалище в Брюксел. 

На семинара ще присъстват само предварително регистрирани участници, но при интерес от Ваша страна към д-р Х. Као или доц. Е. Евгениев можете да се срещнете с тях в 12.00 ч. пред зала 1 в академичната сграда на Икономически университет – Варна.

Д-р Х. Као има богат опит в телекомуникационната индустрия. Той притежава дълбоки познания за пазарните тенденции, индустриални предизвикателства, внедряване на мрежи и техническо развитие. Като ръководител на отдел "Стратегии и политики“ в Huawei за ЕС със седалище в Брюксел д-р Х. Као отговаря за политиките и регулаторните въпроси по иновативни цифрови технологии към двойните зелени и цифрови преходи. Преди тази позиция д-р Х. Као е бил главен технически директор на Huawei за региона на Западна Европа с фокус към най-новите технологии за изследване на рентабилни решения и практики за изграждане на устойчива широколентова мрежа. Работил е и с Китай Телеком за управление и развитие на широколентова мрежа.  Д-р Х. Као получава докторска степен по електронно инженерство от Oxford Brookes University във Великобритания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).