Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ИУ-Варна със семинар "Политики на Европейския съюз в областта на научните изследвания и иновациите"
Автор: Пламена Николова 11:28 / 30.07.2021Коментари (0)1243
©
Работен семинар на тема "Политики на Европейския съюз в областта на научните изследвания и иновациите: "Хоризонт Европа“ и ролята на европейските съвместни предприятия“ ще се състои на 2 август 2021 г. в Икономически университет – Варна. Гост-лектор ще бъде доц. д-р Евгени Евгениев – първи секретар, сектор "Наука“, Постоянно представителство на Република България към ЕС, гр. Брюксел, Белгия.

Семинарът ще акцентира върху съществената роля на "Хоризонт Европа“ (рамковата програма за научни изследвания и иновации на ЕС за 2021 – 27 г.), лидерската позиция на ЕС, както и насочеността на европейски съвместни предприятия към стратегически области на научните изследвания, иновациите и технологиите в сферата на транспорта (въздушен и ж.п.), информационните и комуникационни технологии, интелигентните мрежи и услуги, високопроизводителните изчислителни технологии, здравеопазването, биотехнологиите и чистия водород. От пролетта на 2022 г. европейските съвместни предприятия ще организират конкурси (с директно финансиране от Брюксел) и се очаква да се генерира бюджет за публично-частни партньорства в размер на над 30 млрд. евро.

Форумът ще бъде открит от д-р Х. Као – ръководител на отдел "Стратегии и политики“ в Huawei за ЕС със седалище в Брюксел. 

На семинара ще присъстват само предварително регистрирани участници, но при интерес от Ваша страна към д-р Х. Као или доц. Е. Евгениев можете да се срещнете с тях в 12.00 ч. пред зала 1 в академичната сграда на Икономически университет – Варна.

Д-р Х. Као има богат опит в телекомуникационната индустрия. Той притежава дълбоки познания за пазарните тенденции, индустриални предизвикателства, внедряване на мрежи и техническо развитие. Като ръководител на отдел "Стратегии и политики“ в Huawei за ЕС със седалище в Брюксел д-р Х. Као отговаря за политиките и регулаторните въпроси по иновативни цифрови технологии към двойните зелени и цифрови преходи. Преди тази позиция д-р Х. Као е бил главен технически директор на Huawei за региона на Западна Европа с фокус към най-новите технологии за изследване на рентабилни решения и практики за изграждане на устойчива широколентова мрежа. Работил е и с Китай Телеком за управление и развитие на широколентова мрежа.  Д-р Х. Као получава докторска степен по електронно инженерство от Oxford Brookes University във Великобритания.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: