Икономическа полиция във Варна спипа двама с над 100 кг. нелегален тютюн

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:51 / 22.06.2022
1013
При специализирана полицейска операция, срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол, служителите на реда задържаха варненец, превозващ 80 кг нарязан тютюн без бандерол на приблизителна стойност 16 000 лв.

Вчера в 10:05 ч, по време на акцията, бе спрян и претърсен лек автомобил превозващ насипен тютюн без бандерол. Проведени са незабавни издирвателни мероприятия от служители на Икономическа полиция, при които в района на гр. Провадия, е забелязан и спрян лек автомобил, управляван от 47-годишен варненец. При претърсването в колата са намерени  80 кг нарязан тютюн без бандерол на приблизителна стойност 16 000 лв., които са иззети по надлежния ред.

По случая е образувано досъдебно производства, а шофьорът е задържан за срок от 24 часа.

Ден по-рано, на изхода на магистрала "Хемус“, в посока гр.Варна, в пресечката за Провадия и с.Ветрино, при акция по противодействие на престъпленията против данъчната система, съвместно със служители на сектор “Пътна полиция“, е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 46-годишен варненец.

В хода на проведените процесуално-следствени действия в колата са намерени 3 броя полиетиленови чували, съдържащи нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на иззетия тютюн е 30 килограма., за около 6000 лв. Задържан е водачът на автомобила в РУ Провадия за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).